Foto: F64

Graudu pārstrādes uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 62,3 miljonu latu lielu apgrozījumu, no kā vairāk nekā pusi (57%) veido eksports, kas ir par 10% vairāk nekā pirms gada, portālu "Delfi" informēja uzņēmums.

Pērn pieaudzis pārstrādāto graudu apjoms, sasniedzot ievērojamu daudzumu – simtu piecdesmit tūkstošus tonnu.

Uzņēmuma investīciju apjoms pēdējo trīs gadu laikā pārsniedzis 19 miljonus eiro (aptuveni 14 miljoni latu). Lielākoties investēts ražotņu modernizēšanā un jaunās ražotnēs, piemēram, lieljaudas makaronu ražotnē, kas oficiāli tika atklāta 2012. gada maijā.

"Apkopojot pagājušajā gadā paveikto, varam teikt, ka lepojamies ar padarīto. Ieguldītās investīcijas sevi attaisno, un tas liek darboties vēl intensīvāk. Šogad plānojam atvērt pirmo spageti ražotni Latvijā, kā arī turpināt ražošanas attīstību, piedāvājot Latvijas iedzīvotājiem arvien jaunus produktus un nostiprinot pozīcijas Baltijas tirgū," pauž AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

AS "Dobeles dzirnavnieks" ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!