Foto: LETA
Valdība šodien atbrīvoja "Olimpisko sporta centru" no 157 000 eiro valsts nodevas par īpašuma tiesību uz nekustamo īpašumu Grostonas ielā 6b, Rīgā, nostiprināšanu zemesgrāmatā.

SIA "Olimpiskais sporta centrs" (OSC), kas apsaimnieko olimpisko sporta centru, kas atrodas Grostonas ielā 6b, ir biedrības "Latvijas Olimpiskā komiteja" (LOK) dibināta un 100% piederoša kapitālsabiedrība. Konkrētajā gadījumā valsts nodeva par īpašuma tiesību nostiprināšanu maksājama 157 000 eiro apmērā.

Atbilstoši OSC finanšu rādītājiem centrs 2014.gadu ir noslēdzis ar zaudējumiem, kas nozīmē, ka brīvu līdzekļu centra rīcībā nav.

Neskatoties uz to, ka OSC dibinātājs un 100 % kapitāldaļu turētājs ir LOK, sporta objekta apsaimniekošanu un attīstību OSC ir realizējis par saviem līdzekļiem, neprasot valsts dotācijas izdevumu segšanai. Laikam ejot, pieaudzis arī pieprasījums pēc treniņu vietas gan no sporta federāciju puses, gan sporta skolām, gan individuālajiem klientiem. Izvērtējot sporta objekta kapacitāti un pieprasījuma apjomu, tika secināts, ka bez ieguldījumiem OSC darbības uzlabošanā sporta objekts savā attīstībā apstāsies, norāda Tieslietu ministrija.

Lai nodrošinātu efektīvu un saimnieciski racionālu sporta objekta apsaimniekošanu un attīstību, šogad februārī LOK Izpildkomitejas sēdē atbilstoši Finanšu ministrijas apstiprinātajam biznesa plānam un dibināšanas līgumam, kas tika noslēgts starp LOK un valsti Iekšlietu ministrijas personā, tika pieņemts lēmums sporta objekta ēku ieguldīt OSC pamatkapitālā, palielinot pamatkapitālu par šī objekta vērtību.

OSC pamatkapitāla palielināšana šopavasar ir reģistrēta Uzņēmumu reģistrā, un nākamais solis ir īpašuma tiesību uz Sporta objekta nostiprināšana OSC.

Tieslietu ministrija norāda, ka nekustamā īpašuma ieguldīšana tieši OSC pamatkapitālā ir saistīta ar no valsts puses izvirzīto prasību izpildi, kas tika definētas pie sporta objekta izveides. Proti, LOK nav bijusi iespēja izvēlēties, piemēram, tādu nekustamā īpašuma ieguvēju, kura finanšu rādītāji būtu tādi, kas neradītu problēmas veikt valsts nodevas apmaksu.

Nekustamā īpašuma atsavināšanā iesaistītās puses un abu pušu darbības mērķis ir veicināt sporta attīstību, kas cita starpā pozitīvi ietekmē sabiedrības veselību, un šī mērķa sasniegšana, saglabājot nekustamo īpašumu LOK īpašumā, var tikt apgrūtināta.

Tāpat ņemams vērā apstāklis, ka OSC bez papildu budžeta dotācijām nodrošina sporta kompleksa pieejamību bērniem un personām ar ierobežotu maksātspēju, padarot sporta objektu pieejamu ikvienam sabiedrības loceklim un veicinot sabiedrības veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!