Foto: Shutterstock

Nākamā gada budžeta ieņēmumu palielināšanai plānots ieviest nodevu augsta riska darījumiem, ceturtdien, informējot par aktuālo situāciju 2017. gada valsts budžeta sagatavošanas procesā, žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre stāstīja, ka par šādu nodevu vēl plānotas diskusijas, kā arī tiek gaidīta Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) analīze par minētās nodevas ieviešanu. Reizniece-Ozola atklāja, ka ideja paredz iedalīt darījumus astoņās riska grupās, nodevu piemērojot riskantākajām darījumu grupām.

Tā kā FKTK informāciju par šo priekšlikumu plāno sagatavot septembrī, tad par to nākamā gada budžeta kontekstā, ticamākais, lems Saeima, nevis valdība. Patlaban nav arī zināma šādas nodevas ieviešanas fiskālā ietekme uz valsts budžetu.

Reizniece-Ozola uzsvēra, ka minētā nodeva attieksies uz nerezidentu darījumiem, turklāt šādas nodevas mērķis ir samazināt tādu darījumu skaitu, kas Latvijai rada "reputācijas un drošības riskus".

Ministre arī informēja, ka līdz šim valdība pieņēmusi lēmumus par virkni priekšlikumu, kas valsts budžetam dos papildu ieņēmumus, taču nākamajās valdības sēdēs plānotas diskusijas par uzņēmēju kritizētā solidaritātes nodokļa integrēšanu citos nodokļos, kā arī mikrouzņēmumu nodokļa pārskatīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!