Foto: Saeimas administrācija

Valdība otrdien atbalstījusi vairākus papildu priekšlikumus valsts budžeta ieņēmumu palielināšanai, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrija (FM).

Otrdien, 9. augustā, Ministru kabineta (MK) sēdē tika izskatīts FM informatīvais ziņojums par iespējām palielināt valsts budžeta ieņēmumus.

Valdība atbalstīja priekšlikumu par elektroenerģijas nodokļa atbrīvojumu atcelšanu. Priekšlikums attiecināms uz visu elektroenerģiju, izņemot to, kuru izmanto preču pārvadājumiem un sabiedriskajiem pasažieru pārvadājumiem.

Vienlaikus MK atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai priekšlikumu no nākamā gada 1. janvāra par 25% - 29% paaugstināt dabas resursu nodokļa likmes tādiem objektiem kā kaļķakmens, šūnakmens, krāsu zeme un citi.

Tāpat valdība atbalstīja nodokļu likmju paaugstināšanu par zemes dzīļu derīgo īpašību izmantošanu un ārstnieciskajiem minerālūdeņiem, proti, tiem, kurus izmanto ārstniecībā termālās vai ūdensdziedniecības iestādēs ūdens ieguves teritorijā.

Tika atbalstīti arī Satiksmes ministrijas (SM) piedāvātie pasākumi autoceļu lietošanas nodevu palielināšanai, tostarp autoceļu lietošanas nodevas maksas ieviešana arī par kravas automobiļiem, kuru pilna masa ir līdz 3500 kilogramiem, atbrīvojumu atcelšana no autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas; papildu autoceļu posmu noteikšana, par kuru izmantošanu ir jāmaksā autoceļu lietošanas nodeva; kā arī administratīvā soda palielināšana par autoceļu nodevas pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!