Lai arī blokķēdes tehnoloģija un kriptovalūtas šobrīd vairāk saistās ar riskantiem ieguldījumiem, te ir arī daudz iespēju jaunuzņēmumiem un dažādu pakalpojumu sniedzējiem. Latvijas Blokķēdes attīstības asociācijas izpilddirektors Reinis Znotiņš raidījumā "Nākotnes kapitāls" skaidro, ka mūsu valsts, pateicoties labvēlīgai attieksmei no uzraugu puses, kļūst par pievilcīgu vietu, kur veidot "web3" tehnoloģiju uzņēmumus.

Asociācija ir dibināta 2017. gadā. Znotiņš stāsta, ka tolaik bija aktīvs periods, bet Covid-19 pandēmija to apturēja. Nu pirms neilga laika ir "uzņemta jauda". Viņš skaidro, ka vairāki Latvijas uzņēmumi, kas darbojas "web3" jomā, ir sākuši aktīvāk darboties. Par LBAA mērķi viņš saka: "Lai Latvija kļūtu par galveno "web3" centru Eiropas Savienībā."

Sākotnēji bija pieci uzņēmumi, bet nu jau ir 21, starp tiem arī Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic", kas jau vairākus gadus darbojas ar NFT un kriptovalūtām. Tāpat ir nozarē neiesaistītajiem mazāk zināmi vārdi, piemēram, "Gravity", kas nodarbojas, kā skaidro Znotiņš, ar likviditātes nodrošināšanu pasaules lielākajos kriptovalūtu tirgos.

Kriptovalūtu centrs?

"Mums nesen pievienojās viena kompānija no Austrijas. Tāpat ir kompānija no Turcijas, kuru interesē iespēja ienākt Eiropas tirgos," stāsta Znotiņš. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!