Foto: Publicitātes foto

"Aerodium Technologies" vēja tuneli vienā no lielākajiem Eiropas tirdzniecības centriem "Respublika Park" Ukrainas galvaspilsētā Kijivā sāka būvēt 2012. gadā. Toreiz tā pabeigšanu apstādināja Krievijas iebrukums Krimā. Otrais dublis bija 2020. gadā, kad neviens vēl nezināja, ka šī tuneļa atvēršanai draud līdzīgs liktenis.

"Pēdējos gados pēc kovida mums veicas ļoti labi. Labāk nekā jebkuram citam šajā industrijā," sarunā ar "Delfi Bizness" stāsta "Aerodium Technologies" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns.

Viņš klāsta, kādus izaicinājumus izdevies pārvarēt, atverot vēja tuneli Kijivā, un ko uzņēmums plāno nākotnē.

Desmitgades izaicinājums

Tuneli "Respublika Park" bija plānots atvērt 2022. gada martā, taču februārī Ukrainā sākās otrs, masveida, Krievijas iebrukums. Projekts jau atkal bija jāiesaldē. Taču aptuveni pēc gada, kad Krievijas karaspēks bija izdzīts no Kijivas pievārtes, ukraiņi nolēma vēja tuneli tomēr atklāt. 

"Aerodium Technologies" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns atceras, kā tolaik kopā ar kolēģiem devās uz Kijivu: "Visi iesaistītie bija ļoti bailīgi, bet man izdevās pierunāt pirmos trīs. Savām acīm redzējām, ka tiešām Ukrainā, Kijivā bizness notiek – tajā pašā lielveikalā bija atvērti vairāki jauni veikali."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!