Foto: Shutterstock

Krāpnieki kāda Honkongas uzņēmuma darbiniekam izkrāpuši aptuveni 25 miljonus ASV dolāru, videozvanā ar mākslīgā intelekta palīdzību izliekoties par kolēģiem, raksta "Business Insider".

Janvārī kādas Honkongas kompānijas finanšu departamenta darbinieks saņēma ziņu no "kolēģa", kurš apgalvoja, ka ir šīs pašas kompānijas finanšu direktors Lielbritānijā.

Darbinieks par to, ka šie darbinieki ir "īsti", pārliecinājās videozvanā, kurā piedalījās gan šis finanšu direktors, gan citi kompānijas darbinieki, taču izrādījās, ka arī zvans ir viltojums un personas video izveidotas ar mākslīgā intelekta palīdzību. viņš ir apkrāpts.

Balstoties uz norādēm videozvana laikā, viņš 15 maksājumos pārskaitīja 25,6 miljonus ASV dolāru uz dažādiem banku kontiem Honkongā.

Kompānijas nosaukums vai darbinieki netiek atklāti, taču policija skaidrojusi, ka krāpnieki izveidoja viltus darbinieku attēlus, kuri piedalījās videozvanā, balstoties uz publiski pieejamiem video un audio ierakstiem.

Mākslīgā intelekta radīti attēli un video pasaulē rada aizvien lielākas bažas, un vairākās valstīs politiķi aicinājuši jau ieviest sodus saistībā ar to veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!