Foto: LETA
Augusta sākumā atkārtoti mēģinās izsolīt "Trasta komercbankai" piederošo nekustamo īpašumu kopā ar tajā esošo kustamo mantu kā lietu kopību, informēja bankas Likvidatora birojā.

Attiecīgo nekustamo īpašumu bija plānots izsolīt jau pirmdien, taču izsolei nepieteicās neviens pretendents. Atkārtotu izsoli paredzēts rīkot 2. augustā.

"Trasta komercbanka" labprātīgā pirmajā izsolē piedāvāja iegādāties nekustamo īpašumu - zemesgabalu un autotransporta apkopes jaunbūvi. Īpašuma atrašanās vieta ir "Rapši", Piņķi, Babītes pagasts. Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala 1,77 hektāru platībā un uz tā esošajām divstāvu dzelzsbetona un metāla konstrukciju ražošanas ēkas jaunbūvēm, kuru kopējā platība ir 5443,1 kvadrātmetrs.

Turpretī kustamo mantu kā lietu kopību veido krāsošanas iekārtas "USI ITALIA" ar aprīkojumu, "FI.TIM" auto pacēlāji, ražotāju "BLACKHAWK SA" un "HEDSON TECHNOLOGIES AB" auto ģeometrijas aprīkojums un "SVYDIS" ražotā "RUPES" vakuuma sistēma komplektā ar skrūves kompresora "ROLLAIR" modeli RLR 40B7 YD.

Nekustamā īpašuma kopā ar kustamo mantu izsoles sākumcena bija 2 227 600 eiro - 1,907 miljoni eiro nekustamā īpašuma sākumcena un 320,6 tūkstoši eiro kustamās mantas sākumcena. Nekustamā īpašuma un kustamās mantas nosolītā cena papildus ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Jau vēstīts, ka Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma no 2016. gada 4. marta anulējusi "Trasta komercbankai" izsniegto licenci, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāva nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat ņemts vērā FKTK kā Latvijas Noregulējuma iestādes izvērtējums, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.

"Trasta komercbanku" par likvidējamu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina šā gada 14. martā.

Pēc aktīvu apmēra un arī piesaistīto noguldījumu apmēra "Trasta komercbanka" 2015. gada beigās bija 14. lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!