Foto: LETA

Ilmārs Rimšēvičs Latvijas Banku vadīs vēl sešus gadus, jo 76 deputātiem balsojot "par", Saeima ceturtdien, 31.oktobrī viņu atkārtoti apstiprināja centrālās bankas prezidenta amatā.

Pret Rimšēviču balsoja "Saskaņas centrs" deputāti Irina Cvetkova, Igors Pimenovs un Andrejs Klementjevs, bet atturējās Oļegs Hļebņikovs, Aleksandrs Jakinovs, Vladmirs Nikonovs un Ivars Zariņš.

Saeimas debatēs par centrālās bankas prezidenta apstiprināšanu, Latvijas Bankas līdzšinējai politikai skarbus vārdus veltīja opozīcijā esošā "Saskaņas centra" deputāts Pimenovs, kurš uzskata, ka tieši bankas "ciešā turēšanās pie fiksētā lata kursa" ir viens no iemesliem, kādēļ Latvija tik smagi cieta no globālās finanšu krīzes un no valsts labākas dzīves meklējumos izbraukuši aptuveni 200 tūkstoši cilvēku.

"Balsot par Rimšēviču nozīmē balsot par Latvijas Bankas līdzšinējo politiku, tāpēc es nevaru viņu atbalstīt," paziņoja Pimenovs.

Savukārt Reformu partijas deputāts, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis ir gluži pretējās domās – viņaprāt, Rimšēviču par valstsvīru padara tieši stingra nostāja.

"Delfi" jau vēstīja, ka Rimšēvičs, kuru Latvijas Bankas prezidenta amatam uz trešo pilnvaru termiņu izvirzīja desmit valdošās koalīcijas deputāti, bija vienīgais kandidāts uz centrālās bankas vadītāja amatu.

Viņš Latvijas Banku vada kopš 2001.gada nogales, bet pirms tam bija bankas prezidenta vietnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!