Foto: LETA

Latvijas bankās pieaug gan nerezidentu, gan rezidentu noguldījumu apmērs. Latvijas kredītiestādes strādā ar ārvalstu klientiem, tāpēc bažām par naudas atmazgāšanas caur Latvijas kredītiestādēm riska palielināšanos nav pamata, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājs Kristaps Zakulis.

Noguldījuma apmēra pieaugumu kredītiestādēs FKTK vadītājs skaidroja ar to, ka biznesi attīstās un pieaug iedzīvotāju rocība. Līdz ar to pieaug arī noguldījumi.

Viņš norādīja, ka attiecībā uz nerezidentu noguldījuma apmēra pieaugumu Latvijā kā mazā valstī to vienkārši vairāk izjūt. Taču uzraudzības kvalitāte, ko nodrošina komisija, ir pietiekoši laba.Zakulis skaidroja, ka nerezidentu apkalpošana ir daļa no kredītiestāžu piedāvātajiem pakalpojumiem un Latvijas finanšu sektora darbības.

Savukārt saistībā ar publiski izskanējušajiem ekspertu viedokļiem par iespējamību par noziedzīgi iegūtu līdzekļu atmazgāšanu caur Latvijas bankām Zakulis norādīja, ka eksperti vienmēr sadarbību ar NVS valstu klientiem vērtēs kā augstāku riska faktoru nekā ar Eiropas Savienības vai Rietumvalstu biznesa partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!