Foto: LETA

Krievijas uzņēmējs Sergejs Čerņins, kurš pērn iegādājās maksātnespējīgo gaļas pārstrādes uzņēmumu "Triāls", šogad Latvijā reģistrējis vairākus uzņēmumus, tostarp arī kompānijas ar ievērojamu pamatkapitālu, liecina "Lursoft" dati.

Aizvadītajā nedēļā Krievijas miljonāram Sergejam Čerņinam piederošā firma SIA "BDM Project" dibinājusi jaunu uzņēmumu SIA "BDM Investments" ar 750 000 eiro pamatkapitālu. Kā liecina Uzņēmumu reģistra apkopotie dati, šis ir pēc pamatkapitāla otrs lielākais pagājušajā nedēļā dibinātais uzņēmums.

Savukārt "BDM Project" ir dibināta pirms gada. Kā šīs firmas darbības veids norādīta nekustamā īpašuma pirkšana un pārdošana. Spriežot pēc Čerņina izteikumiem medijos un uzņēmuma deklarētās adreses, kompānija nodarbojas ar nekustamā īpašuma pārdošanu ciematā "Saliena", ko savulaik attīstīja Ainārs Šlesers un Viesturs Koziols. Čerņinam pieder 45% šī uzņēmuma, vēl 45% kapitāldaļu īpašniece ir Krievijas pilsone Nataļja Burtseva. Vēl 10% daļu īpašniece ir Latvijas pilsone Anna Marčenko.

Pagājušajā gadā "BDM Project" guvis nepilnu deviņu tūkstošu eiro zaudējumus, tomēr iegādājies nekustamo īpašumu 167 tūkstošu latu (237 tūkstošu eiro) vērtībā, savukārt kā būvniecības izmaksas uzņēmums norādījis 306 tūkstošus latu (435 tūkstošus eiro).

Tāpat Čerņins Latvijā šī gada augustā dibinājis SIA "GES Baltic Construction" un SIA "GES Construction". Čerņinam pilnībā pieder SIA "Biogazenergostroy Baltic", kuras pamatkapitāls ir 3,5 miljonus eiro liels. Viņš ir līdzīpašnieks SIA "BDM Serviss".

Miljonāram Latvijā pieder arī SIA "Gazinvest", kas savukārt ir Rīgas brīvostā strādājošās SIA "Rimo Wood" līdzīpašnieks.

Kā iepriekš vēstīts, Čerņins ir Krievijas koncerna "GazEnergoStroi" prezidents. Šī kompānija pērn iegādājās Valmieras gaļas kombinātu, kura teritorijā strādāja "Triāls". Teritorijas sakārtošanā jau bija ieguldīti pārdesmit tūkstoši eiro, tomēr tas tika pārtraukts, to skaidrojot gan ar neskaidro situāciju gaļas eksporta biznesā Krievijas embargo dēļ, gan arī projekta neatbalstīšanu Latvijas investīciju un attīstības aģentūrā.

Tāpat Čerņinam daļēji pieder arī topošais slēgtais dzīvojamais ciemats "Jurmala Lake Club". Tā attīstītājs ir  "S.I.Development". 2012.gada maijā nodibinājis Čerņins, bet jau oktobrī par tā  īpašniekiem kļuvai Lielbritānijā reģistrēta firma "Bio&Gaz Power Solutions LLP", bet kopš šā gada februāra - turpat reģistrētais uzņēmums "Tern Business Systems LLP".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!