Foto: Reuters/Scanpix

Rīdzinieki pieprasījumu pēc gāzes baloniņiem saista ar augsto noziedzības līmeni Rīgas mikrorajonos, kā arī bailēm par iespējamajiem migrantiem, sestdien vēsta LNT Ziņas.

"Es jūtos diezgan droši. Varbūt vienīgi "Maskačkā" nē. Esmu dzirdējusi, ka meitenes, kas mācās Latvijas Kultūras akadēmijā, stāsta, ka nēsā līdzi piparu gāzes baloniņus," raidījumam pastāstīja rīdziniece Kristīne.

Vairāki aptaujātie rīdzinieki LNT ziņām atzina, ka viņus māc bailes par migrantiem.

Savukārt pārdevējs Andris Raiskums raidījumam pastāstīja, ka pieprasījums pēc piparu gāzes baloniņiem audzis vismaz divas reizes. "Acīmredzot, cilvēki ir satraukušies," pauda Raiskums.

Raidījums vēsta, ka gāzes baloniņu piegāde no Vācijas, Polijas vai Amerikas Savienotajām Valstīm pāris nedēļu vietā tagad ir jāgaida līdz pat trīs mēnešiem. Tas ir skaidrojams ar pašaizsardzības līdzekļu pieaugumu Eiropas Savienības valstīs, informē raidījums.

Tāpat raidījums vēsta, ka Latvijā ir vairāki desmitu veikalu, kur iespējams iegādāties gāzes baloniņus. Tos iespējams iegādāties no 16 gadu vecuma.

Policijas pārstāvis raidījumam arī atzina, ka pieprasījums pēc piparu gāzes baloniņiem palielinās, bet samazinās pieprasījums pēc gāzes ieročiem, kas bija aktuāli pirms pāris gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!