Foto: LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir kategoriski pret ieceri, ka finanšu ministru Jāni Reiru (V) varētu virzīt kā premjera amata kandidātu, portālam "Delfi" pavēstīja LTRK sabiedrisko attiecību konsultante Rūta Grikmane.

"Esam pārsteigti par "Vienotības" ieceri, kas paredz Reira virzīšanu premjera amatam, jo jau daudzkārt norādījām uz viņa nevēlēšanos dzirdēt uzņēmējus, kas valstī nomaksā lielāko daļu nodokļu un vēlas ekonomikas normālu attīstību," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, piebilstot, ka visas koalīcijas partijas, tostarp "Vienotība", ir informētas par uzņēmēju viedokli un attieksmi pret pašreizējo finanšu ministru.

LTRK ieskatā Reiram būtu jāuzņemas daļa vainas par esošās valdības demisiju, ņemot vērā nekvalitatīvi un neprofesionāli veidoto 2016. gada budžetu.

Uzņēmēji Reiram jau vairākkārt pārmetuši savstarpēja dialoga trūkumu un neiesaistīšanos diskusijās par būtiskiem jautājumiem, tostarp nodokļu politiku, budžeta veidošanu utt.

Līdz Reira kļūšanai par ministru komunikācija ar Finanšu ministriju un tās vadītājiem bija daudz veiksmīgāka, jo netika pieņemti neizsvērti lēmumi, kas būtiski ietekmē tautsaimniecības attīstību, min LTRK.

Uzņēmēji arī atgādina, ka iepriekš ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni tika panākta vienošanās, ka nākamās valdības prioritātei jābūt tautsaimniecības attīstībai, veidojot veiksmīgu komunikāciju ar uzņēmējiem un to pārstāvošajām organizācijām.

"Ja Reirs kļūs par premjeru, mēs, diemžēl, paredzam, ka komunikācija ne tikai ar vienu ministriju, bet visas valdības līmenī būs apgrūtināta, tādēļ galvenos mērķus sasniegt būs sarežģīti," prognozē Endziņš.

LTRK ir uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi.

Kopumā LTRK ir vairāk nekā 1500 individuālu biedru un vairāk nekā 50 uzņēmēju biedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!