Foto: Пресс-фото
2017. gadā spēļu konsoles turpina soļot pretī 4K video kvalitātei, kā arī nozares pārstāvji domājuši, kā piedāvāt arvien plašāku spēļu klāstu, kuras šajā kvalitātē varētu arī spēlēt. "Delfi" piedāvā aplūkot desmit lasītākās šī gada industrijas ziņas portālā, kas saistītas ar spēļu konsoļu, viedierīču attīstību un jomas aktualitātēm.

Video: Pēc gadu ilgām baumām beidzot atklāj jauno 'Xbox One X'

Pēc gandrīz gadu ilgām spekulācijām par "Microsoft" jaunāko spēļu konsoli uzņēmums tradicionālajā E3 konferencē Losandželosā atklāja ilgi gaidītos jaunumus, un šā gada nogalē, 7. novembrī, pasaule iepazina jauno "Xbox One X".

Lasīt vairāk

Negaidīti darbu pamet 'PlayStation' šefs

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Otrdien, 3. oktobrī, negaidīti par aiziešanu no darba paziņojis "Sony Interactive Entertainment" izpilddirektors Endrjū Hauss, vēsta "The Verge".

Kompānija vislabāk zināma ar tās galveno produktu, spēļu konsoli "PlayStation". Hauss kompāniju vadīja kopš 2011.gadā, bet "Sony" koncernā sava darba gaitas uzsāka pirms 27 gadiem.

Lasīt vairāk

Video: 'Nintendo' pārsteidz un paziņo par jaunu spēļu ierīci '2DS XL'

Japānas spēļu ražošanas milzis "Nintendo" negaidīti paziņojis par jaunas spēļu konsoles "2DS XL" izdošanu.

"Verge" norāda, ka kompānija, kas aizvien aktīvi strādā pie nesen izdotās "Switch" konsoles popularizēšanas, pavisam negaidīti nākusi klajā ar šādiem jaunumiem. Jaunā "2DS XL" ir jau arī Latvijā labi zināmās "3DS" sistēmas konsoles jaunākā versija.

Lasīt vairāk

'Switch' konsole nodrošina 'Nintendo' akciju superlēcienu

Japānas spēļu gigants "Nintendo", kas tirgus pozīcijās zaudē nozares līderiem ASV ražotajam "Xbox" un citam Japānas zīmolam "PlayStation", pēc jaunās hibrīdkonsoles "Switch" veiksmīgajiem pārdošanas rādītājiem audzējis akciju vērtību par 30%, ziņo "CNN Money".

Lasīt vairāk

Video: 'Sega' iemīļotās retro spēles atgriež uz viedtālruņu ekrāniem

Slavenā Japānas spēļu industrijas kompānija "Sega" iepriecinājusi ļaudis, kas aptuveni pirms 30 gadiem spēlēja tolaik populārās 16 bitu spēles – retro spēlītes nu pieejamas arī "Android" un "iOS" viedierīču platformās, vēsta "Verge".

Lasīt vairāk

'Super Mario' spēle debitē 'Android' viedierīcēs

Leģendārā "Nintendo Co" video spēle "Super Mario"
tagad pieejama arī "Android" viedtālruņos, planšetēs un citās viedierīcēs, liecina kompānijas paziņojums.

Jau 2016. gada nogalē spēle tika izdota "Apple" ierīču lietotājiem. Tolaik to ar sajūsmu uztvēra vien kvēlākie leģendārā Mario tēla fani.

Lasīt vairāk

Japānā miris leģendārās spēles 'Pac-Man' izgudrotājs

Foto: AP/Scanpix

Japānā 91 gada vecumā miris ikoniskās astoņdesmito gadu spēles "Pac-Man" izgudrotājs Masaja Nakamura.

Nakamura1955. gadā izveidoja kompāniju "Namco", kas 1980. gadā sabiedrībai atklāja vienu no visu laiku leģendārākajām video spēlēm.

Lasīt vairāk

Porziņģis izvēlēts par populārās NBA spēles aplikācijas 'seju'

Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases un Ņujorkas "Knicks" uzbrucējs Kristaps Porziņģis izvēlēts par jaunās "MyNBA 2K18" mobilās tiešsaistes spēles un aplikācijas "seju", vēsta "Forbes".

Lasīt vairāk

Krievija centusies saasināt spriedzi ASV sabiedrībā, izmantojot 'Pokemon Go'

Foto: Reuters/Scanpix

Ar Krieviju saistīta kampaņa centusies saasināt sašķeltību un spriedzi rasisma jautājumos, izmantojot platformas "Facebook", "Instagram", Twitter", "YouTube", "Tumblr" un pat populāro spēli "Pokemon Go", vēsta CNN.

Lasīt vairāk

Pasaules lielākajā tehnoloģiju konferencē nozog unikālu datoru

Vienā no pasaules lielākajām tehnoloģiju izstādēm "Consumer Electronics Show" (CES), kas nedēļas nogalē noslēdzās Lasvegasā, nozagti divi "Razer" spēļu datora prototipi, kompānija atklājusi publiskā paziņojumā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!