Foto: LETA

Latvijas Pasts 2012.gadu noslēdzis ar 3,7 miljonu latu peļņu, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Uzņēmuma neto apgrozījums pērn pieaudzis par 1,3 miljoniem, sasniedzot 41,1 miljonu latu.

Rentabilitātes paaugstināšanai pērn ir mainīta uzņēmuma nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un atsavināšanas kārtība, bijušas strukturālās reformas, samazinātas uzņēmuma administratīvās izmaksas, novērsta funkciju dublēšanās un īstenota struktūrvienību apvienošana, kā arī uzlabota pakalpojumu kvalitāte un klientu serviss. Atbilstoši klientu vēlmēm un tirgus tendencēm Latvijas Pastā ir ieviesti jauni pakalpojumi un modernizēti esošie, uzsver uzņēmums.

Lai uzlabotu klientu servisu, Latvijas Pasts ieviesis mūsdienīgus apmaksas risinājumus vēl 133 pasta nodaļās. Tādējādi šobrīd jau 177 pasta nodaļās visā Latvijas teritorijā par saņemtajām precēm vai pakalpojumiem iedzīvotāji var norēķināties, izmantojot maksājumu karti.

Jaunākais Latvijas Pasta pakalpojums ir alternatīvais sūtījumu izsniegšanas tīkls, kuru uzņēmums realizē kopā ar "Statoil Fuel&Retail Latvia", ļaujot klientam izvēlēties saņemt atsevišķu katalogpreču kompāniju un interneta veikalu sūtījumus kādā no Statoil degvielas uzpildes stacijām visā Latvijā.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs apliecina, ka uzņēmuma restrukturizācijas jomā paveiktais atspoguļojas Latvijas Pasta finansiāli ekonomiskajos rādītājos.

"Latvijas Pasts 2012.gadā ir paveicis daudz, lai stabilizētu uzņēmuma finansiālos rādītājus un uzlabotu tā darbības rezultātus. Katrs no vairāk nekā 4200 darbinieku lielā Latvijas Pasta kolektīva ir sniedzis ieguldījumu, lai uzņēmums strādātu efektīvāk, apkalpotu vairāk klientu un sniegtu kvalitatīvākus pakalpojumus. Tomēr tas ir tikai pirmais solis Latvijas Pasta konkurētspējas nostiprināšanā un finanšu rādītāju uzlabošanā. Latvijas Pastam darāmā joprojām ir daudz gan uzņēmuma modernizācijā un jaunu pakalpojumu ieviešanā, gan piegādes ātruma palielināšanā un klientu apkalpošanas kvalitātes celšanā," uzsver Kleinbergs.

Jau vēstīts, ka 2010.gadā Latvijas Pasta zaudējumi bija ap 600 000 latiem, bet 2011.gadu tas noslēdza ar 686 743 latu peļņu pēc nodokļiem. 2009.gadā Latvijas Pasta zaudējumi bija 159 282 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!