Foto: DELFI
Otrpus ielai no "Lidl" iecerētās būvniecības vietas Dzelzavas ielas 75b, Rīgā, pēkšņi nojaukts "Rimi" tirdzniecības centrs, lai tas varētu atdzimt modernākā veidolā.

"Rimi" pārstāve Dace Preisa portālam "Delfi" skaidro, ka Dzelzavas ielas tirdzniecības centra telpas "Rimi" nomā jau 17 gadus. ""Rimi" tirdzniecības tīkls neinvestē ēkas celtniecībā. Saskaņā ar centra īpašnieka plāniem jaunais tirdzniecības centrs būs ievērojami plašāks un daudzfunkcionālāks, kā arī "Rimi" turpinās būt nomnieks jaunatvērtajā tirdzniecības centrā," skaidro Preisa.

Būvprojekts paredz tirdzniecības centru nojaukt un tā vietā celt jaunu daudzfunkcionālo ēku. Kā novēroja portāls "Delfi", īsi pirms Lieldienām veikals jau ir nojaukts. Darbus pasūtījis SIA "Apex Investment", bet par būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību gādā SIA "Inženieru birojs Būve un Forma".

Vien 300 metru attālumā ielas otrā pusē plānots celt vienu no "Lidl" veikaliem. Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka veikals "Lidl" oficiāli apstiprinājis ienākšanu Latvijā, iegādājies vairākus zemesgabalus Rīgā, kā arī reģionos, un saņēmis būvatļaujas veikalu celšanai. Viens no veikaliem taps Dzelzavas ielā 75b. Šo zemesgabalu pērn par 3,15 miljoniem eiro iegādājās SIA "MMS Property Solutions", kas marta sākumā pārsaukts par SIA "Lidl Latvija".

Vēstīts, ka pēc Purvciema iedzīvotāju protestiem tiesa ir apturējusi "Lidl" veikala būvniecību un koku ciršanas atļauju Dzelzavas ieā 75b. Tirdzniecības ēkas būves iecere paredzēja, ka jāizcērt teritorijā augošās kļavas, liepas, bērzi un citi koki. Lai gan ciršanu apstiprinājusi Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu saglabāšanas komisija, apkaimes iedzīvotāji uzskata, ka iedzīvotāju viedoklis nemaz nav vērtēts. Administratīvajā rajona tiesā Rīgā šobrīd ir ierosinātas divas administratīvās lietas, kas saistītas ar "Lidl" veikala būvniecību Dzelzavas ielā – viena par izsniegto atļauju koku ciršanai, bet otra par būvatļaujas izsniegšanu tirdzniecības ēkas jaunbūvei un esošās ēkas demontāžai.

"Lidl" veikali taps arī Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima". Uzņēmums nolēmis izplesties arī reģionos – Liepājā un Tukumā.

Plānus par "Rimi" modernizēšanu arī citviet galvaspilsētā Preisa komentēja atturīgi, norādot, ka "notiek darbs pie jaunu veikalu atvēršanas un rekonstrukcijas gan Rīgā, gan reģionos, izvērtējot pircēju intereses un pieprasījumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!