Foto: LETA

Maksātnespējas administrācija (MNA) izlēmusi piemērot īpašo uzraudzības kārtību maksātnespējīgajam Ķemeru sanatorijas investoram SIA "Ominasis Latvia". Tas nozīmē, ka administratoram Ainaram Kreicam ik pēc divām nedēļām administrācijai būs jāatskaitās par maksātnespējas procesā padarīto.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā deputātu un sabiedrības pastiprināto uzmanību, kas pievērsta "Ominasis Latvia", kā arī tāpēc, lai maksātnespējas procesu padarītu caurskatāmāku un izslēgtu iespēju pastrādāt kādas nelikumības.

Kreics par "Ominasis Latvia' maksātnespējas procesam piemēroto īpašo uzraudzības kārtību ir gandarīts. Kreics norāda, ka viņa kā profesionāla maksātnespējas procesa administratora nolūki ir "godprātīgi pildīt likumā noteiktos pienākumus Ķemeru sanatorijas maksātnespējas lietā, taču, redzot sabiedrības, un jo īpaši Saeimas deputātu bažas par šī procesa tiesiskumu, esmu gandarīts par iespēju papildus to pierādīt pastiprinātas uzraudzības kārtībā".

Kā portāls "Delfi" uzzināja Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijā, Kreicam jau no 17.aprīļa ik pēc divām nedēļām būs jāiesniedz MNA darbības pārskatu. Ja administratora rīcībā nonāks papildus nozīmīga informāciju par maksātnespējas procesu, tā MNA tiks sniegta nekavējoties.

"Līdz šim lielākā deputātu neizpratne bijusi par tiesu izpildītāja iepriekš izsludinātās izsoles atcelšanu, taču tam bija vairāki būtiski iemesli, kurus par pamatotiem atzina arī Jūrmalas pilsētas tiesa, tādēļ izsole tika atcelta," norāda maksātnespējas procesa administrators.

Lai akcentētu jaunas Ķemeru sanatorijas izsoles organizēšanas lietderību, Kreics jau 8.aprīlī vēstulē Saeimas Pieprasījumu komisijas vadītājam norādīja, ka "Ominasis Latvia" mantas pārdošana izsolē pretstatā tiesu izpildītāja nodomam tiks organizēta lietu kopības sastāvā.

Kā iepriekš norādījis maksātnespējas procesa administrators, jauna Ķemeru sanatorijas īpašumu izsole tiks izsludināta tuvāko mēnešu laikā, kuru laikā ar kreditoriem tiks saskaņots mantas pārdošanas plāns un notiks jauna mantas novērtēšana.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas pilsētas tiesa marta sākumā atzina par maksātnespējīgu Ķemeru sanatorijas investoru SIA "Ominasis Latvia", portālu "Delfi" informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Diāna Liepiņa.

"Ominasis Latvia" maksātnespēju tiesā pieprasīja uzņēmums "Arhiidea".

Šī nebija pirmā reize, kad tiesa vērtēja "Ominasis Latvia" maksātspēju. Iepriekš ar maksātnespējas pieteikumu tiesā bija vērsusies gan pati "Arhiidea" gan SIA "IAT Cityco", taču pērn šie pieteikumi tika noraidīti un uzņēmums atzīts par maksātspējīgu.

Aprīlī bija paredzēta izsole, kurā ar sākumcenu 3,7 miljoni latu, tiks izsolīta "Ominasis Latvia" piederošā Ķemeru sanatorijam tomēr izsole tika atcelta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!