Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par pasaulē resnāko mazuli neoficiāli atzīts Luiss Manuels Gonzaless – 10 mēnešus vecais puisēns šobrīd sver aptuveni 28 kilogramus.

Izdevums "The Mirror" vēsta, ka Meksikā dzimušā zēna svars ārstiem ir mīkla – pagaidām nav izdevies noskaidrot, kāpēc viņa masa augusi tik strauji.

Kad Luiss piedzimis, viņš svēris 3,5 kilogramus, bet 10 mēnešu laikā viņa ķermeņa svars pieaudzis astoņas reizes. Kad puisēnam bijuši divi mēneši, viņa svars jau sasniedzis 10 kilogramu atzīmi.

Savukārt puisēna māte Izabella Pantoja medijiem pastāstījusi, ka viņai sākumā šķitis – mazuļa svars aug tik strauji, jo viņas piens gluži vienkārši ir ļoti barojošs. Visādi citādi Luiss ir pavisam parasts mazulis – viņš omulīgi burbuļo savus pirmos vārdiņus, vēlas visam pieskarties un izzina pasauli.

Luisam ir arī brālītis Mario, kuram ir gandrīz trīs gadi un kurš salīdzinājumā ar savu mazo brāli izskatās pavisam kalsns, lai gan viņa svars un garums atbilst normālam trīsgadniekam.

Kā vēsta ārzemju mediji Meksikā ir ļoti daudz bērnu, kuriem ir liekais svars un diabēts. Statistika liecina, ka Meksika šajā ziņā ir viena no vadošajām valstīm pasaulē.

Mazajam Luisam veiktas dažādas pārbaudes, tomēr ārstiem pagaidām nav izdevies noskaidrot straujā svara pieauguma cēloni. Izvirzīta versija, ka viņš, iespējams, sirgst ar kādu retu ģenētisku kaiti. Ārsti izteikuši bažas par zēna veselību, un tagad tiek darīts viss iespējamais, lai atrastu veidu, kā viņam palīdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!