Foto: AFP/Scanpix
Kuņģa samazināšanas operāciju, kas, iespējams, izglābusi viņa dzīvību, nesen piedzīvojis par pasaulē resnāko bērnu dēvētais Arja Permana (attēlā pa labi) no Indonēzijas. Šobrīd 11 gadus vecais zēns īsā laikā atbrīvojies no vairākiem desmitiem lieko kilogramu.

Arjas vārds plaši izskanēja aizvadītā gada vasarā, kad ārzemju mediji vēstīja, ka viņa svars pārsniedz 190 kilogramus. Puisēns tika neoficiāli pasludināts par pasaulē resnāko bērnu.

Savukārt jaunākie ziņu virsraksti vēsta, ka zēnam nesen veikta kuņģa samazināšanas operācija un viņš sācis ievērot striktu diētu. Tas viņam palīdzējis mēneša laikā atbrīvoties no 30 liekajiem kilogramiem.

Ārzemju mediji vēsta – zēnu uzraugošie ārsti ir pārliecināti, ka tuvāko 12 mēnešu laikā viņa svars saruks par vēl vismaz 100 kilogramiem.

Jāatzīmē, ka problēmas ar lieko svaru zēnam sākās piecu gadu vecumā. Savukārt, sasniedzot deviņu gadu vecumu, viņa svars jau bija 127 kilogrami.

"Vienīgais, kurš ir jāvaino, esmu es. Tā ir mana vaina. Es nesekoju līdzi tam, cik daudz devu viņam ēst. Es tikai turpināju Arju barot, jo es savu bērnu ļoti mīlu," nesen dokumentālajā filmā par pasaulē resnāko bērnu sacījusi puisēna māte Rokaija.

Arja līdz šim dienā ieturējis līdz pat sešām maltītēm. Katrā no tām viņš apēdis divas paciņas nūdeļu, divas olas, rīsus un aptuveni puskilogramu vistas gaļas.

"Visskumjākais bija redzēt, ka Arja nespēj piecelties. Noejot vien piecus metrus, viņam sāka trūkt elpa. Mēs bijām noraizējušies," atsaucoties uz filmu, mediji citējuši zēna māti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!