Foto: Kadrs no video

Latviešu komiķis Gatis Kandis (attēlā), kurš tiek dēvēts par "smieklīgāko nesmieklīgo jokdari" un guvis atpazīstamību, piedaloties šovā Britain's Got Talent, turpina savus atbalstītājus priecēt ar amizantiem video. Šoreiz puisis demonstrē, kā ražot elektrību ar savu ķermeni.

Komiķis savā Youtube kontā šonedēļ ievietojis klipiņu, kurā, izmantojot zināšanas par statisko elektrību un fizikas likumiem, elektrizē savu ķermeni un lādiņu pēc tam nodod gultas metāla rāmim.

Puisis video sākumā paskaidro, ka elektrības ražošanai nepieciešams flīsa džemperis, kuru novelkot rodas statiskā elektrība. Atbrīvojoties no svītera, dzirdami sprakšķi, un Gatis ar savu pirkstu pēc katras izģērbšanās pieskaras gultas metāla rāmim, skāriena mirklī radot pat acīmredzamu dzirksteli.

Kad komiķis vairākkārt novilcis un atkal uzvilcis džemperi un uzlādējis metāla rāmi, viņš izmēra uzkrāto strāvas daudzumu un atklāj, ka gulta ir elektrizēta.

Video noslēgumā Kandis ir pierādījis, ka cilvēks pats var ražot elektrību, bet viņam vēl jāatklāj, kā ar šo enerģiju uzvārīt tējkannu vai iedegt spuldzīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!