Foto: Publicitātes foto

Kopš aizvadītā gada par vienu no iemīļotākajiem Rīgas Zooloģiskā dārza iemītniekiem kļuvis Amūras tīģerēns Klifs Grants (attēlā), kura dzīvesstāsts sākās ne visai veiksmīgi – pirmajās dienās gāja bojā viņa brālītis un māsiņa, bet pats zvērēns guva smagas ķepiņu traumas, kas radīja ilgstošas veselības problēmas. Diemžēl jau šoruden populārais tīģerpuika Rīgu pametīs.

Kopš aizvadītā gada decembra sabiedrība ar neatslābstošu interesi sekoja līdzi jaunumiem no zoodārza tīģeru mājvietas, un daudzi atviegloti uzelpoja, kad pērnā gada jūlijā dzimušais Klifs ar veselības ķibelēm bija ticis galā un ik dienas priecēja apmeklētājus ar savām rotaļām un pastaigām.

Tā kā, pateicoties pašaizliedzīgām darbinieku rūpēm, tīģerēns nu ir krietni paaudzies un izveidojies par dzīvespriecīgu, harmonisku un spēcīgu pusaugu tīģeri, pēc Amūras tīģeru vairošanas programmas EEP koordinatoru ieteikumu saņemšanas zooloģiskā dārza darbinieki, kuri jau zināja, ka reiz no tīģerpuikas būs jāšķiras, sākuši dzīvnieka gatavošanu tālajam ceļam. 

Zoodārza apmeklētājiem tikties ar tīģerēnu būs iespēja tikai līdz 26. novembrim, jo jau otrdien, 27. novembrī, Klifs uzsāks ceļu uz Bezansonas zoodārzu Francijā, kur viņa uzdevums būs turpināt savas sugas kuplināšanu.

Tiesa, Rīgas Zoo, kur mitinās divas tīģermātes - Katrīna un Astra, ilgi bez tīģeru tēviņa nepaliks - jau nākamajā gadā Klifa māmiņai Katrīnai paredzēts atvest jaunu tīģertēvu, lai turpinātu šo apdraudēto dižkaķu ne tik vienkāršo cilts vairošanas darbu.

Galerijā: Klifs un vecākā Rīgas tīģeriene Astra āra pastaigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!