Foto: Vida Press
Šī gada jūnija beigās Spānijas galvaspilsētā Madridē plašākai publikai tika atvērts viens no vērienīgākajiem pēdējo gadu kultūras projektiem Eiropā – Spānijas Karaliskās kolekcijas muzejs (Royal Collection Museum).

Kā raksta CNN, muzeja ieceres sākums meklējams jau 1998. gadā, bet tā izmaksas sasniegušas 172 miljonus eiro. Jauno ēku projektējuši spāņu arhitekti Emiljo Tunjons (Emilio Tuñon) un Luiss Mansilja (Luis Mansilla), kuri par šo projektu, kas atrodas Madridē pie Karaliskās pils, jau saņēmuši Amerikas Arhitektūras balvu (2017), kā arī citas godalgas.

Muzeja astoņos stāvos eksponēti 650 dažādi darbi, sākot no klasiķu gleznām līdz pat lietišķajai mākslai. Karliskās kolekcijas muzejā varēs baudīt Djego Velaskesa un Fransisko Goijas gleznas, pirmo Migela de Servantesa "Dona Kihota" izdevumu, dažādus tēlniecības darbus, senus gobelēnus, greznas karietes, kokgriezumus, mēbeles un citus meistardarbus. Muzeja ekspozīcijas pamatā ir Spānijas monarhu 500 gadu garumā vāktā dažādu mākslas darbu un kultūras vērtību kolekcija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!