Foto: Māris Morkāns

Šajā sezonā Jaunā Rīgas teātra (JRT) devīze būs "Teātris, kas palīdz dzīvot", tā uzsākot jauno radošā darba cēlienu preses konferencē trešdien, 16. augustā, sacīja JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Viņš arī pauda, ka JRT nav "provinciālās tieksmes izpelnīties ārzemnieku atzinību un kļūt par labāko teātri Eiropā vai pasaulē." Kā uzsvēra JRT mākslinieciskais vadītājs, galvenā ambīcija ir strādāt Latvijas skatītājam.

Sarunā ar medijiem un, atbildot uz "Delfi" jautājumiem, Hermanis atklāja arī šīs sezonas otrās puses plānus pārbūvētajā teātra ēkā Lāčplēša ielā, savu attieksmi pret komēdijas žanru, izrādēm bērniem un jauno aktieru "pārvilināšanu", kā arī atklāj, kāpēc nav izdevusies sadarbība ar slaveno krievu režisoru Dmitriju Krimovu.

Tiek solīts, ka JRT pārbūvētā un renovētā ēka Lāčplēša ielā 25 ekspluatācijā tiks nodota šī gada beigās, kad arī trupa varēs sākt pārvākšanos, bet pēc šā brīža prognozes var cerēt, ka skatītājiem vēsturiskais nams durvis atkal vērs 2024. gada martā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!