"Delfi" kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā noskatīties Dziesmu svētku kustībai veltītā oriģinālseriāla "Kolektīvs" sesto un noslēdzošo sēriju "Kristīne", ko veidojis fotogrāfs un režisors Mārtiņš Grauds.

Sērija "Kristīne" ir mūzikls par koru, diriģentu un pagastu attiecībām. Tikko augstskolu absolvējusī kordiriģente Kristīne dodas uz darba interviju divos vīru koros – "Akmins" dziedātāji ir sirsnīgi kungi gados, bet koris "Bāliņš" ir stilīgu un mazliet iedomīgu jauniešu kolektīvs. Katrs koris sola savus labumus un priekšrocības. Edgara Šubrovska mūzika un režisora Mārtiņa Grauda cilvēcīgais humors pievērš uzmanību Dziesmu svētku kustības zūdošajai vērtībai – vīru koriem: 1990. gadā vīru koru bijis vairāk nekā simt, bet šajos Dziesmu svētkos piedalīsies vien 22 vīru kori. Lomās – Mārīte Junita Apsīte, Aivars Špariņš, Linards Kalniņš un citi.

Seriāls, kurā kopumā ir sešas sērijas, tapušas "fon Films" sadarbībā ar XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieldraugu LMT.

Skaties pirmo sēriju "Degsme", ko veidojis Aiks Karapetjans!
Skaties otro sēriju "Gaismas pils", ko veidojis Edgars Kaupers!
Skaties trešo sēriju "Maukurs un Zivs", ko veidojis Papa Chi!
Skaties ceturto sēriju "Frolovas metode", ko veidojis Oskars Rupenheits!
Skaties piekto sēriju "Cūkas driķos", ko veidojusi Marta Elīna Martinsone!

Pirmās četras seriāla komēdijdrāmas sērijas uzņēmuši režisori Aiks Karapetjans, Edgars Kaupers, Oskars Rupenheits un Papa Chi. Visu sēriju darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumu pamatā ir patiesi stāsti, ko iesūtījuši kori un deju kolektīvi. Vienlaikus seriāla veidotāji uzsver, ka tas nav stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, svētki ir tikai šo notikumu fons.

Kā stāsta seriāla producenti, stāsti un atmiņas par dziesmu un deju svētku dalībnieku dzīvi ir ļoti dažādi, un izvēle katru sēriju uzticēt citam režisoram ļāva šo svētku dalībnieku kustību parādīt dažādās manierēs. Dziesmusvētki ir kopīgi, bet tomēr katram savi – tāpat šis seriāls-antoloģija "Kolektīvs" dažādus režisorus apvienojis ar kopīgu mērķi: radīt savu versiju par Dziesmu un deju svētku kustību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!