Foto: Publicitātes foto
Mākslinieces Džordžijas O'Kīfas mākslas darbs "Dzeloņainais velnābols/Baltais zieds Nr. 1" kļuvis par visu laiku dārgāk pārdoto gleznu, kuru radījusi sieviete. Izsoļu namā "Sotheby's" tā ceturtdien pārdota par 44,4 miljoniem ASV dolāru.

1932. gadā tapusī glezna, kura savulaik karājusies arī Baltā nama ēdamzālē, pārdota par trīskārt lielāku summu, nekā sākotnēji plānots, raksta "The Guardian". Optimistiskākās prognozes paredzēja, ka to varētu pārdot par 10 līdz 15 miljoniem ASV dolāru.

Līdz šim glezna publiski izsolīta jau divreiz - 1987. gadā tā pārdota par 990 000 ASV dolāriem, bet 1994. gadā tās cena bijusi 1 miljons ASV dolāru.

Līdz šim vērtīgākais O'Kīfas darbs bija pārdots par 6,2 miljoniem ASV dolāru. Savukārt par vērtīgāko sievietes radīto gleznu tika uzskatīts Džoanas Mičelas darbs bez nosaukuma, kas "Christie's" izsoļu namā pārdots par 11,9 miljoniem ASV dolāru.

Gleznu pārdeva mākslinieces vārdā nosauktais muzejs, lai tādējādi iegūtu papildu līdzekļus fondu papildināšanai. Sākotnēji glezna piederēja mākslinieces jaunākajai māsai, bet vairākus gadus tā bija ASV prezidenta Džordža Buša jaunākā īpašumā.

Jaunais tās īpašnieks pagaidām savu vārdu nav atklājis, taču zināms, ka sākotnēji to vēlējušies iegādāties septiņi interesenti, taču pēc kāda laika cīņa par gleznu pārvērtusies kaislīgā duelī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!