Foto: Publicitātes foto
Pirmdienas, 3. oktobra, vakarā TV3 skatītāji atkal varēja sekot līdzi piecu brašu kungu cīņai ar lieko svaru šovā "Īstie veči". Šoreiz projekta dalībnieki demonstrēja savas peldēšanas prasmes un apmeklēja ūdens aerobiku.

Aizvadītajā sērijā varējām novērtēt, kā pēc pusē no šovā pavadītā laika sarucis vīru svars, savukārt projekta vecāko dalībnieku Jāni aizsūtīja uz tievēšanas klīniku. Tāpat vīri stājās pretī četrām daiļām policistēm-glābējām, lai izmēģinātu spēkus stafetē. Arī šoreiz sacensību gars tika uzturēts kā nākas.

Brašie vīri rūda raksturu vēsajā Daugavā

Foto: Publicitātes foto

Peldēšanas prasmes šova dalībnieki Lucavsalā apguva trenera Andreja Broka uzraudzībā. Viņš vīriem mācīja, kā pareizi elpot, kā kustināt rokas un citas gudrības.

Pirmajā treniņā šova dalībniekiem negāja viegli. Tā, piemēram, Madars atzinās, ka viņš peldot aptuveni divas reizes gadā un visbiežāk tas tiekot darīts ļoti karstā laikā, lai nedaudz atvēsinātos.

Tāpat viņš skaidroja, ka nekad tā pa īstam nav iemācījies peldēt un, iespējams, pie tā vainīga savulaik piedzīvotā slīkšana. Tiesa, pieteicoties šovā, viens no viņa mērķiem bijis beidzot kārtīgi apgūt šo fizisko aktivitāti.

Savukārt par labāko peldētāju tika dēvēts Jānis, kurš regulāri apmeklēja baseinu arī laikā, ko viņš pavadīja tievēšanas klīnikā Aizputes pusē.

Pēc pirmā treniņa vīri atzina, ka katram laika gaitā izveidojies savs peldēšanas stils un vienā mirklī to izmainīt esot gandrīz neiespējami. Tiesa, kad šova dalībnieki savas prasmes trenerim Andrejam atrādīja pēc vairākām nedēļām, viņš atzina, ka redzams progress.

Vairākas nedēļas vīri bija izkopuši peldēšanas prasmes, apmeklējot baseinu. Tiesa, Uldis atzina, ka viņš tikai trīs reizes to darījis, savukārt Raimonds laiku pa laikam plunčājies jūrā, jo dzīvo savā lauku īpašumā Tūjā.

Pēc treniņiem vairāku nedēļu garumā treneris Andrejs šova dalībniekiem bija sagatavojis pārbaudījumu – nopeldēt Daugavā visai prāvu gabaliņu. Turklāt laika apstākļi vīrus nelutināja – ūdens bija vēss.

Katrs darīja, ko varēja, taču dažus pievīla veselība. Madaram divas reizes sarāva krampi, savukārt Jānis no pēdējā pārbaudījuma izstājās, jo viņam sāka reibt galva. Viņš skaidroja, ka pie tā esot vainojams cukura trūkums organismā.

Lai gan uzdevumu izpildīja tikai trīs šova dalībnieki, peldēšanas treneris visus vīrus uzslavēja, ka progress esot acīmredzams, un pārbaudījums noslēdzās uz pozitīvas nots – Uldis treneri iegāza ūdenī.

Ūdens aerobika nokausē 'īstos večus'

Foto: Publicitātes foto

Šova piektajā epizodē vīri izmēģināja spēkus ūdens aerobikā, un, ja sākumā visi nedaudz smīkņāja par šo aktivitāti, vēlāk šova dalībnieki atzina, ka tas neesot nemaz tik viegli izdarāms.

Ierodoties uz nodarbību, vienmēr pozitīvie un jestri noskaņotie šova dalībnieki māžojās un jautrojās, taču, kad treneres Daigas pavadībā sākās aerobika, pacilātais noskaņojums nedaudz noplaka.

Šova vadītājs Armands Simsons bija brīdinājis vīrus, ka noslēdzošajā pārbaudījumā, žurnāla "Klubs" rīkotajās piedzīvojumu sacīkstēs, kurās "īstie veči" startēs kā komanda, būs peldēšanas posms.

Viņš arī pabrīdināja, ka ūdens aerobika nebūs viegla, un Simsona vārdi piepildījās. Ja sākumā šova dalībniekiem likās, ka ūdens aerobika ir sieviešu sporta veids, beigās visi atzina, ka treniņš viņus pamatīgi nokausējis.

Sacīkstes ar senioriem; par sevi atgādina Aivja vecā kaite

Foto: Publicitātes foto

Raidījuma noslēgumā šova dalībnieki piedalījās peldēšanas sacīkstēs. Viņiem baseinā pretī stājās četri Latvijas Sporta veterānu apvienības biedri, kuru vidū bija arī viena dāma.

Visi "īsto veču" pretinieki bija izbijuši, godalgoti sportisti, kuri joprojām trenējas un piekopj aktīvu dzīvesveidu, kā arī piedalās dažādās sacīkstēs. Vecākajam senioram bija 75 gadi.

Šova vadītājs Simsons sacensību dalībniekiem lika sadalīties pa pāriem. Uzdevums bija nopeldēt no viena baseina gala līdz otram un tad atpakaļ.

Pirmais uz starta kāpa Jānis. Viņš sacentās ar dāmu, un, ja sākumā brašais kungs centās noturēties līdzi savai pretiniecei, beigās spēki apsīka – viņš krietni atpalika, taču godam nopeldēja visu distanci.

Arī Raimondam, Aivim un Madaram neizdevās pievarēt savus pretiniekus, taču vīri pierādīja, ka var būt sīksti, un cīnījās līdz galam – visi nopeldēja distanci.

Savukārt patīkamu pārsteigumu sagādāja Uldis – viņš baseinā jutās kā zivs ūdenī un tikai nedaudz atpalika no sava pretinieka otrā celiņā. Komandas biedri viņu salīdzināja ar delfīnu un jūras lauvu.

Tiesa, pēc sacīkstēm nedaudz par sevi atgādināja Aivja vecā kaite. Viņam palika slikti un atkal "rāva kopā vēders". Mediķi vīrieti apskatīja un sašpricēja, bet viņam vēl jādodas uz apskati pie ģimenes daktera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!