Foto: F64

Valdība atbalstīja grozījumus likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, kas ierobežos ierēdņu iespējas ieņemt amatus valsts kapitālsabiedrībās.

Valdība atbalstīja grozījumus likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, kas ierobežos ierēdņu iespējas ieņemt amatus valsts kapitālsabiedrībās. Tiesa, gala vārds par šīm izmaiņām būs jāsaka Saeimai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 2022. gadā Valsts kontrole publiskoja revīzijas ziņojumu "Valsts pārvalde – "quo vadis"? Valsts pārvaldes reformā plānotais un sasniegtais". Tajā revidenti ieteica Valsts kancelejai rosināt grozījumus normatīvajā aktā, lai novērstu praksi valsts amatpersonām ieņemt vadošus amatus (padomes un valdes locekļu amatu) valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās, speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās.

Šā gada 7. februārī Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija uzklausīja Valsts kontroles sniegto informāciju ieteikuma ieviešanas gaitu, secinot, ka tas kavējas. Tomēr nu likuma izmaiņas nonākušas valdības dienaskārtībā, bet gala lēmums par izmaiņām būs jāpieņem Saeimai.

Kādi ierobežojumi paredzēti?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!