Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts kanceleja joprojām saskaņo ministriju kritizēto priekšlikumu ierobežot ierēdņu iespējas ieņemt amatus valsts kapitālsabiedrību valdēs un padomēs, tāpēc Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis neizslēdz iespēju atstāt šo jautājumu politiķu izlemšanai.

Trešdien, 7. februārī, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija uzklausīja Valsts kontroles sniegto informāciju par to, kā tiek ieviesti revīzijas iestādes ieteikumi Valsts pārvaldes reformu plāna īstenošanai.

2022. gadā Valsts kontrole publiskoja revīzijas ziņojumu "Valsts pārvalde – "quo vadis"? Valsts pārvaldes reformā plānotais un sasniegtais". Tajā revidenti ieteica Valsts kancelejai rosināt grozījumus normatīvajā aktā, lai novērstu praksi valsts amatpersonām ieņemt vadošus amatus (padomes un valdes locekļu amatu) valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās, speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās.

Vērtējot ieteikumu ieviešanas gaitu, revīzijas iestāde šodien komisijas deputātus informēja, ka tā kavējas.

Likums gatavs, bet nav saskaņots


Valsts kanceleja grozījumus likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" izstrādāja jau 2023. gada vasarā un kopš tā brīža notiek priekšlikuma saskaņošana. Ar likuma izmaiņām tiek piedāvāts noteikt,

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!