Foto: Sputnik/Scanpix

Lai arī iepriekš tika ziņots, ka āzis un tīģeris, slavenie pārinieki, izšķirti pavasara instinktu dēļ, publicētais video liecina - dzīvnieki tomēr saķērušies. To apstiprina arī Krievijas safari parka pārstāvji, ziņo Siberian Times.

MansDraugs.lv jau vēstīja, ka pavasara vēsmas ietekmējušas slavenā āža Timura un tīģera Amura atrašanos kopā. Parka darbinieki, uztraucoties, ka Amurs blakus nožogojumā esošās māsas Taigas dēļ satrakosies un, instinktu vadīts, uzbruks āzim. Līdz šim dzīvnieki dzīvojuši, kā šķiet, saticīgi, un būtisku domstarpību viņiem neesot bijis. Tagad tapis zināms, ka dzīvnieku instinkti pavasarī bijis vien aizsegs patiesībā notiekošajam.

Āzis, kas sākotnēji bija paredzēts kā tīģera maltīte, ar mednieku sadraudzējās un abi aptuveni divus mēnešus dzīvoja vienā nožogojumā. Taču 26. janvārī, kā par brīnumu, tieši āzis bijis tas, kas izaicinājis savu veiksmi un uzbrucis tīģerim. Timurs guļošo plēsoņu badījis ar ragiem, iespējams, aicinot to uz spēlēšanos.

"Timurs Amuru stūma lejā pa nogāzi, badīja ar ragiem un bakstīja ar kājām, līdz visbeidzot uzkāpa uz Amura, kad viņš gulēja," stāsta parka direktors Dmitrijs Mezemcevs. "Amurs pamodās, ar zobiem sagrāba Timuru un purināja viņu kā kaķi, līdz aizmeta viņu prom. Tad nogūlās atpakaļ un turpināja gulēt."

Video redzams, kā Timurs pēc saķeršanās ar Amuru dodas lejā pa nogāzi. Pēc tam parka darbinieki novērsa tīģera Amura uzmanību, dzīvnieku barojot ar dzīviem trušiem, tikmēr āzis Timurs nogādāts pie veterinārārsta Alekseja Anosova.

Veterinārārsts stāsta, ka āzim veikta pretšoka terapija, kā arī dotas antibiotikas, jo tīģeris atstājis rētas, kas parasti izraisa dzīvnieka nāvi. Anosovs stāsta, ka infekcijas iekļūšana Timurā ir novērsta.

Taču Amurs joprojām nav izrādījis savas spēcīgās plēsoņas iemaņas. "Ja tīģeris gribētu āzi nogalināt, viņš to jau būtu izdarījis. Es apbrīnoju Amura pacietību."

Pagaidām vēl pārstāvji izvairās minēt, kāda būs tālākā notikumu attīstība, proti, vai abi dzīvnieki tiks atkalapvienoti. "Pagaidām āzim vajag laiku, lai atkoptos un atpūstos," tā veterinārārsts.

Amuram gan nākotnē paredzēta vēl kāda tikšanās. Parkā viņu jau gaida tīģeriene Usuri, kas varētu būt nākamā Amura līgava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!