Foto: Sputnik/Scanpix

Laiks kļūt pieaugušam – pārcelties uz atsevišķu nožogojumu un meklēt draudzeni. Šāda nākotne sagaida slaveno āzi Timuru, kura neparastā, pasaules mediju uzmanības lokā nonākusī draudzība ar tīģeri Amuru tomēr paputējusi, jo starp abiem izcēlies konflikts. Krievijas Safari parka slavenākie dzīvnieki kopā vairs nedzīvos, ziņo Ria.ru.

MansDraugs.lv jau vēstīja, ka āzis Timurs nošķirts no tīģera Amura, jo abi saķērušies. Kamēr āzis laiku pavada parka veterinārajā punktā, tīģeris pa savu voljeru staigā viens. Tāda brīvība dzīvniekam nav bijusi pēdējos divus mēnešus, kurus, kā šķiet, abi dzīvnieki pavadījuši saticīgi.

Abu draudzība "sašūpojusies", kad āzis kādudien sācis badīt un ar kājām spert tīģerim, kurš nolēmis nomierināt Timuru un ar muti pametis viņu prom kā kaķēnu. Parka darbinieki nolēmuši neizaicināt likteni un pārvietot āzi citur, pirms tam Timuram veicot veterināro pārbaudi, jo dzīvnieks esot ļoti pieņēmies svarā un aptaukojies.

Jau pāris dienas āzis atrodas veterinārārstu uzraudzībā. Kad Timurs tiks izrakstīts no safari parka veterinārā punkta, dzīvnieku ievietos nožogojumā, kas ir blakus Amuram. Parka pārstāvji ziņo, ka dzīvnieki joprojām varēs sazināties, taču tas notiks caur žogu.

Vai abus dzīvniekus plānots pēc laika atkal ievietot vienā nožogojumā? To rādīs laiks. Pagaidām āzi ievietos atsevišķā voljerā, jo viņš joprojām izrāda stresa un nedrošības pazīmes. Taču dzīvnieks atgūstas no pārdzīvojuma, ēd labi un pārliecinoši stāv uz visām četrām kājām.

Parka publicētais video arī rāda, ka Timuram nepatīk ķemmēties. Viņš gatavs badīties un izrauties no ķemmes, taču veterinārārsts Aleksejs Anosovs atgādina – ir taču jābūt skaistam!

Iepriekš ziņots, ka Amuru gaida līgava – tīģeriene Usuri, kas jau mīt safari parkā. Taču nu tapis zināms, ka Timurs nepaliks viens, jo arī viņam tiek meklēta līgava. Parka pārstāvji stāsta, ka jau parādījušās pirmās kaziņas, kas pretendē uz āža draudzenes godu.

Pasaules uzmanības lokā abi dzīvnieki nonāca pagājušā gada novembra beigās, kad āzis bija paredzēts kā tīģera maltīte. Abi sadraudzējās un divus mēnešus pavadīja kopā, taču pagājušajā nedēļā paziņots – draugi nošķirti viens no otra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!