Foto: Shutterstock

Austrālijā dzīvojošā suņu meitene Megija mirusi 30 gadu vecumā, ziņo portāls Weeklytimesnow.com.au. Tiek pieļauts, ka Megija bija vecākais suns pasaulē, lai arī oficiāla apstiprinājuma tam nav.

Kelpija šķirnes kucīte Megija mirusi 30 gadu vecumā, apstiprina viņas saimnieks, fermeris Braiens Maklarens. Megija dzīvojusi Austrālijā, no kurienes arī radusies šī suņu šķirne – Austrālijas kelpijs jeb vienkārši kelpijs.

Maklarens stāsta, ka vēl pirms nedēļas Megija esot bijusi aktīva, staigājusi apkārt un rūkusi uz kaķiem. "Divu dienu laikā viņas veselība pasliktinājās," skaidro saimnieks.

Tiek pieļauts, ka Megija bija vecākais suns pasaulē. Viņa nomira miegā, ieritinājusies savā guļvietā. "Man ir skumji, bet es priecājos, ka viņa aizgāja tādā veidā," pārdzīvojumā dalās Maklarens.

Saimnieks atceras, ka kelpija šķirnes suņuks Megija ģimenē ienāca, kad Maklarena dēls Liams bija četrus gadus vecs. Nu viņam ir 34 gadi.

Megija jau ir apglabāta zem priedes līdzās citam Maklarena sunim. Pielīdzinot Medijas vecumu cilvēka gadiem, tiek ziņots, ka viņa jau būtu sasniegusi trešo gadu simtu.

Tiesa, Megijas ilgais mūžs nav fiksēts Ginesa rekordu grāmatā, jo, kā tiek ziņots, Maklarens zaudējis visus dokumentus, kas pierādītu Megijas vecumu. Iepriekš vecākais Ginesa rekordu grāmatā reģistrētais suns miris 1929. gadā, kad bijis 29 gadus vecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!