Foto: Facebook
Suņa saimnieki Vecmīlgrāvī, kas pirms kāda laika sunim sasēja kājas un aizlīmēja purniņu, apgalvo, ka "tā nav cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku", pirmdien vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Mēs to procesu darām divreiz gadā, bet ko var darīt?" pauda sunīša Džona saimniece Liene. "Vienreiz neaizlīmējām, iecirta kādam rokā".

"Viņš jūtas ļoti labi," raidījumam stāstīja saimniece. Viņa stāsta, ka suns pēc apcirpšanas skrien rotaļāties.

"Psiholoģiskas traumas sunim nav. Tā nav arī cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku," raidījumam uzsver suņa saimniece Liene.

Suņa saimnieki raidījumam apgalvo, ka nākamajā reizē griezīs suņa spalvu vasarnīcā, kur neesot tik daudz cilvēku. Taču, kādas metodes viņi pielietos, vēl nezina, pirmdien vēsta "Bez Tabu".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pagājušās nedēļas nogalē sociālos tīklus pāršalca Vecmīlgrāvja iedzīvotāju liecības par kādas ģimenes nežēlīgu izturēšanos pret suni, kā arī likumsargu vienaldzību par notiekošo. Aculiecinieki tuvējā mežā bija ievērojuši kādu ģimeni ar suni. Ģimene – vīrietis un trīs mazi bērni – kopīgiem spēkiem sunim bija sasējusi kājas un aizlīmējusi arī purniņu.

Valsts policija informēja, ka, par iespējamu nežēlīgu izturēšanos pret suni Vecmīlgrāvī pēc aculiecinieces iesnieguma sākusi administratīvo lietvedību.

Pašlaik aculiecinieku ieraksti un fotogrāfijas no sociālajiem tīkliem jau ir izdzēsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!