Valsts policija par iespējamu nežēlīgu izturēšanos pret suni Vecmīlgrāvī pēc aculiecinieces iesnieguma sākusi administratīvo lietvedība, portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Viņš skaidroja, ka administratīvā lieta sākta ar mērķi noskaidrot, vai bijusi cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku.

Uz notikuma vietu bijusi izsaukta Rīgas Pašvaldības policija, taču pēc tam notikuma aculieciniece vērsās ar iesniegumu Valsts policijā, norādīja policijas pārstāvis.

Pārbaudot saņemto informāciju, Rīgas reģiona pārvaldes Ziemeļu iecirknis pieņēmis lēmumu par administratīvās lietvedības sākšanu. Lietvedībā situāciju izvērtēs un lems par personu saukšanu pie atbildības.

Savukārt Rīgas pašvaldības policija portālu "Delfi" informēja, ka sestdien uz izsaukumu Vecmīlgrāvī devušies Ziemeļu pārvaldes darbinieki. Informācija liecinājusi, kāda garāmgājēja pamanījusi ģimeni un blakus esošu suni, kuram ar līmlenti sasietas kājas un aizsieta mute.

Apsekojot teritoriju pie meža, pašvaldības policisti pamanījuši atbilstošās personas ar suni. Mājdzīvnieks bijis mierīgs un varējis elpot, bet suņa saimniece paskaidrojusi, ka sasējusi suni, lai tas būtu mierīgs un varētu nogriezt spalvu.

Informācija par notikumu nosūtīta Pārtikas un veterinārajam dienestam izvērtēšanai par iespējamu cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pagājušās nedēļas nogalē sociālos tīklus pāršalca Vecmīlgrāvja iedzīvotāju liecības par kādas ģimenes nežēlīgu izturēšanos pret suni, kā arī likumsargu vienaldzību par notiekošo. Aculiecinieki tuvējā mežā bija ievērojuši kādu ģimeni ar suni. Ģimene – vīrietis un trīs mazi bērni – kopīgiem spēkiem sunim bija sasējusi kājas un aizlīmējusi arī purniņu.

Garāmgājēja izsaukusi policiju. Likumsargiem suņa īpašnieki savu rīcību pamatojuši ar to, ka citādi nevar dzīvnieku noskūt, bet policisti paziņojuši, ka notiekošais ir likuma rāmjos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!