Foto: Shutterstock
Cik ilgi nodzīvojis vecākais kaķis pasaulē? Vai kaķis var murrāt ļoti skaļi? Kāds ir mazākā kaķa izmērs? Iespējams, šie un citi jautājumi ne vienu reizi vien ir nodarbinājuši cilvēku prātus, domājot par to, cik pārsteidzoša var būt interesantā kaķu pasaule. Ja reiz ir jautājumi, ir arī atbildes! Turklāt rekordus fiksē arī par visneparastākajiem novērojumiem, piemēram, bagātāko kaķi.

Jāatceras – lai arī kaķu pasaule spēj pārsteigt, tas nemaz nenotiek tik bieži, turklāt jau iepriekš fiksētos rekordus ar laiku paliek grūtāk pārspēt. Tas gan nav atkarīgs tikai no saimnieku mērķtiecības, bet arī no kaķa ģēniem un, ticams, arī nejaušības.

Piedāvājam vairākus rekordus, kādus daudzi kaķi ir ieguvuši, un to rezultātus, kas, iespējams, vēlreiz liks pārliecināties par to, cik dzīvnieku un īpaši kaķu pasaule ir interesanta. Kāds no rekordiem var būt līdz šim neiepazīts, bet kāds, iespējams, liks aizdomāties – vai arī mans kaķis atbilst šādām pazīmēm?

Vecākais dzīvojošais kaķis

Foto: Reuters/Scanpix

Visu laiku vecākais kaķis

Foto: Shutterstock

Bagātākais kaķis

Foto: Shutterstock

Lielākais kaķēnu metiens

Foto: Shutterstock

Garākās ūsas

Foto: Shutterstock
Kaķenīte Missī (Fullmoon's Miss American Pie) no Somijas arī ir starp rekordistēm, jo šim dzīvniekam 2005. gada 22. decembrī tika mērīts ūsu garums.

Meinkūna šķirnes kaķenei tika veikti ūsu mērījumi, kas pēc tam liecināja – ūsas ir 19 centimetrus garas. Parasti kaķu ūsas ir teju uz pusi īsākas.

Skaļākā murrāšana

Skaļākais murrātājs ir kaķis Merlins no Lielbritānijas. Šis 13 gadus vecais mīlulis spēj murrāt tik skaļi, ka reizēm pat divi savstarpēji komunicējoši cilvēki nespēj viens otru sadzirdēt.

Merlina skaļā murrāšana reģistrēta pirms gada, 2015. gada 2. aprīlī. Murrāšanas skaļums fiksēts 67,8 decibelos. taču spēj sasniegt pat 100 decibelu atzīmi. Tas nozīmē, ka murrāšanas skaļums sasniedz un pat pārsniedz vidējo cilvēku sarunāšanas skaļuma līmeni. Jāpiebilst, ka parasti mājas kaķi murrā aptuveni 20 decibelu līmenī.

Mazākais kaķis

Foto: Shutterstock

Garākais kaķis

Foto: Shutterstock

Smagākais kaķis

Foto: Shutterstock

21,3 kilogrami – tik smags bija kaķis Kvīnslendā, Austrālijā. Himmijs, kastrēts runcis, tiek uzskatīts kā viens no smagākajiem kaķiem pasaulē. Lai arī tas noticis pagājušā gadsimta 80. gados, arī mūsdienās kāda kaķene Krievijā sver ap 20 kilogramiem. Tiek vēstīts, ka viņas saimnieki ir cerējuši, ka kaķenīte Keitija tiks atzīta par smagāko kaķi pasaulē.

Tiesa, šai rekorda kategorijai vairs netiek pieņemti pieteikumi, norāda Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji. Tas darīts tāpēc, lai neveicinātu mērķtiecīgu kaķa piebarošanu, lai panāktu nepieciešamo svaru un iegūtu pasaules slavu.

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāliem "Guinnessworldrecords.com" un "Cat-world.com.au".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!