Foto: Publicitātes foto
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes kinologu komanda izcīnīja 1. vietu Karēlijas muitas organizētajā seminārā-sacensībās "Pretnarkotiku aizsardzība – Karēlija 2016", kas norisinājās šī gada 16.-20.maijā, informē dienests. Arī dažādās individuālajās disciplīnās VID kinologi ar saviem darba suņiem ieguva vairākas pirmās vietas.

Individuālajās disciplīnās VID Muitas pārvaldes kinologi ar darba suņiem kopumā ieguva četras pirmās vietas un vienu otro vietu.

Trīs pirmās vietas individuālajās disciplīnās ieguva VID kinologs ar darba suni, izcīnot 1. vietu tabakas izstrādājumu meklēšanā kopvērtējumā, kā arī iegūstot pirmās vietas divās disciplīnās – tabakas izstrādājumu meklēšanā bagāžā un autotransportā. Godpilno 1. vietu individuālajā vērtējumā ieguva arī cits VID kinologs ar darba suni – disciplīnā "Narkotisko vielu meklēšanā pie personām". Savukārt trešais komandas dalībnieks ar darba suni individuālajā vērtējumā izcīnīja augsto 2. vietu narkotisko vielu meklēšanas disciplīnās kopvērtējumā.

Foto: Publicitātes foto
Sacensību laikā narkotisko vielu meklēšana tika veikta telpās, transportā, bagāžā un pie personām, savukārt tabakas izstrādājumu meklēšana – telpās, transportā un bagāžā. Vērtējumā tika ņemts vērā gan uzdevumu izpildīšanas ātrums un precizitāte, gan darba suņa sadarbība ar kinologu.

"Pretnarkotiku aizsardzība – Karēlija 2016" ir starptautiskas sacensības, kurās šogad piedalījās komandas no Somijas, Latvijas un Igaunijas, ka arī divas komandas no Krievijas Federācijas Karēlijas un Kaļiņingradas muitas dienestiem. Saskaņā ar sacensību nolikumu, komanda sastāv no komandas vadītāja, viena kinologa ar tabakas meklēšanas darba suni un diviem kinologiem ar narkotisko vielu meklēšanas darba suņiem.

Komandu vērtējumā 2.vietu ieguva Karēlijas muitas dienesta kinologu komanda, bet 3.vietu - Somijas kinologi.

Foto: Publicitātes foto
Arī pagājušajā gadā VID kinologu komanda ar ļoti labiem rezultātiem piedalījās Krievijas Federālā muitas dienesta Karēlijas muitas organizētajās sacensībās "Pretnarkotiku aizsardzība – Karēlija 2015". Sacenšoties ar komandām no Karēlijas muitas, Kaļiņingradas apgabala muitas, Somijas un Igaunijas, VID Muitas pārvaldes kinologi kopvērtējumā ieguva augsto 2.vietu. Atzinīgi vērtējami sasniegumi bija arī individuālajās disciplīnās – 1.vieta disciplīnā "Narkotisko vielu meklēšana autotransportā" un 1.vieta disciplīnā "Narkotisko vielu meklēšanas telpās".

Semināra-sacensību mērķis ir paaugstināt kinologu profesionalitāti, nostiprināt praktiskās zināšanas un iemaņas un pilnveidot darba suņu izmantošanas efektivitāti muitā. Pasākuma starptautiskais formāts sniedz iespēju paplašināt zināšanas, dalīties pieredzē, stiprināt sadarbību ar citu valstu kinoloģijas dienestiem darba suņu izmantošanas un apmācību jomā un pārņemt labāko praksi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!