Foto: Privātais arhīvs

Kilogramiem auzu pārslu, konservu un sausās barības, kā arī tūkstošiem eiro – to visu līdzcilvēki saziedojuši, atsaucoties dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepu-Ķepā" aicinājumam palīdzēt piepildīt tās aprūpē esošo sunīšu vēderiņus. "Tas nozīmē, ka suņiem un minčiem pilni punči ziemā ir garantēti!" priecājas biedrībā.

Kopumā četrkājainajiem draugiem saziedots 960 kilogrami auzu pārslu, 20 kilogrami rīsu,
45 kilogrami griķu, 60 kilogrami miežu putraimu, 582 kilogrami konservu un 363 kilogrami sausās barības suņiem un kaķiem, kā arī 3689,37 eiro, ko biedrība varēs izlietot, rūpējoties par dzīvnieciņiem.

"Mīļie, esam sajūsmā par jūsu atsaucību, sajūsmā par to, cik daudz cilvēku trīs dienu laikā apmeklēja mūsu biedrību. Ir liela cerība, ka mīlestība pret dzīvniekiem mūs nav pametusi," pastāstīja biedrībā, piebilstot – rūpes izrādījuši arī Jelgavas tehnoloģiju vidusskolas 3m klases skolēni, kuri svētku tirdziņā nopelnītos 84 eiro ziedojuši četrkājainajiem draugiem. Tāpat biedrības pārstāves priecājas, ka uzmanību dzīvnieku labklājībai pievērš arī ģimenes ar maziem bērniem, tādējādi parādot, ka dzīvē jābūt atbildīgiem un jārūpējas par mīluļiem.

Foto: Privātais arhīvs

"Neskatoties uz sūro ikdienu, šie ir brīži, kad saproti – nekas nav zaudēts. Jaunieši aug ar mīlestību pret visu dzīvo savās sirdīs. Šie valsts svētki mums ir īpaši, jo pirmo reizi "Ķepu-Ķepā" vēsturē pie mums bija tik daudz apmeklētāju. Visi minkas samīļoti, suņuki tikuši pastaigā uz mežu trīs reizes, un tagad visi, kārumus saēdušies, laimes pilni guļ. Ieraugot mani ar pavadiņu, pat neceļ ne ausis," priecājas biedrībā.

Neskatoties uz sūro ikdienu, šie ir brīži, kad saproti – nekas nav zaudēts. Jaunieši aug ar mīlestību pret visu dzīvo savās sirdīs.
Arī turpmāk biedrības pārstāves sola informēt, kā tiks izlietota līdzcilvēku saziedotā naudiņa, un jau šobrīd tiek gaidīti rēķini par pretblusu un prettārpu zālēm, veterinārās klīnikas rēķini par dzīvnieciņu ārstēšanu. "Jauno gadu sāksim bez parādu astes, kas vilkusies līdzi gadu no gada," ziedotāju devumu novērtē biedrībā.
Foto: Privātais arhīvs

Kā "MansDraugs" iepriekš pastāstīja biedrības dibinātāja Gundega Bidere, brokastīs suņiem tiek dota sausā barība, bet papildus tiek iedots "nograuzt kādu kauliņu". Kauliņus biedrība saņemot no kāda uzņēmuma, kuram paliek pāri gaļas subprodukti.

Ņemot vērā laika apstākļus, vakarā suņiem tiek vārīts silts ēdiens – putra, tāpēc īpaši noderīgas būs saziedotās auzu pārslas. Bidere stāstīja, ka viena tonna auzu pārslu pietiek gandrīz diviem mēnešiem un izmaksā aptuveni 300 eiro. Savukārt "Ķepu-Ķepā" juridiskais statuss nav patversme, lai gan biedrība dara tieši to pašu darbiņu. Turklāt neviens dzīvnieks netiek iemidzināts, tas notiekot tikai tādos gadījums, ja vetārsts ir atzinis – dzīvnieks smagi cieš, viņam ļoti sāp, tad tiek lemts par labu eitanāzijai. Biedrība rūpējas par dažāda vecuma un lielums suņiem, esot arī gana daudz "vecīšu", kurus neviens nevēlas adoptēt, tādēļ bieži vien biedrības telpas un teritorija šiem suņukiem kļūst par pēdējām mūža mājām. Ja viss izdosies kā iecerēts, nākamā gada pavasarī biedrība ar atsevišķu labdaru atbalstu varētu uzsākt jaunas ēkas būvniecību, un tad arī, iespējams, biedrība juridiski varētu mainīt nosaukumu, oficiāli kļūstot par patversmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!