Tiešraidē no jūras ērgļu ligzdas Durbē var vērot ne tikai šīs sugas putnus, bet arī citas dzīvās būtnes unikālā leņķī. Tā nu 13. marta rītā ērgļu pāris, šķiet, vērojis, ka attālāk lido divi balti gulbji.

"Dabasdati.lv" foruma dalībnieks "MSanmaelo" publicējis video ar fragmentu no tiešraides, kurā skatāma jūras ērgļu ligzda Durbē. Lai arī galvenokārt ērgļu ikdienā manāmi ierasti notikumi, brīžiem izdodas redzēt visai neparastus un unikālus kadrus. Tā, piemēram, rīta pusē novērotas pat divas putnu sugas: jūras ērgļi un gulbji.

Tā kā ligzda ierīkota augstu koka galotnē, tā paver plašu skatu uz horizontu un lielākas iespējas saskatīt, kas notiek plašajā Durbes teritorijā. Tajā mīt ne tikai jūras ērgļi, jo pērn ligzdā nereti paviesojās nešpetni kraukļi un ziņkārīga vāverīte, kā arī citi jūras ērgļi.

Publicētais video sniedz ieskatu putnu dzīvē un rāda, ka arī dažādu sugu pārstāvji var dzīvot vienuviet. Kā redzams fragmentā, šķiet, ka jūras ērgļi pat brīžam pievērš baltajiem lidotājiem uzmanību, taču, līdzko tie zuduši no redzesloka, arī paši ligzdas saimnieki aizlaižas, kur nu kurais.

Tiešraide no jūras ērgļu ligzdas Durbē skatāma šeit.

"Dabasdati.lv" forums ar dalībnieku novērojumiem par ligzdā notiekošo rodams šeit.

Vienuviet skatīt trīs ar tiešraides kamerām aprīkotās putnu ligzdas var šeit. Nesen iedarbināta arī tiešraides kamera melno stārķu ligzdā Zemgalē, kur tuvāko nedēļu laikā varētu būt gaidāmi putni. Tiesa, šogad ligzdas izskats nedaudz izmainījies, jo nolūzis zars, uz kā stārķiem paticis stāvēt un pārvietoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!