Ik pa laikam pasauli pāršalc ziņas par to, ka ir atrasti vecākie savas sugas pārstāvji. Piemēram, nesen tika publiskota ziņa, ka miris par vecāko kaķi pasaulē uzskatītais Natmegs, kas, iespējams, bijis 32 gadus vecs. Un nu tā iespaidā kļuvis zināms, ka viņa pēctecis varētu būt kaķis no Austrālijas, runcis Tedijs.

Kā vēstīts portālā "Herald Sun", Austrālijā mītot runcis, kas varētu pretendēt uz pasaulē vecākā kaķa titulu. Tedijs esot 26 gadus vecs. 2014. gadā par viņu rūpes uzņēmusies Frana Ingliša, taču pirms tam par Tediju rūpējies saimnieks, kam diemžēl nācies pārcelties uz veco ļaužu namu.

Cienījamā vecuma kaķi Ingliša raksturojusi kā visai valdonīgu dzīvnieku, turklāt joprojām varot novērot tipiskās peļu junkuriņu pazīmes: gulēšanu, nemitīgo mazgāšanos, ziņkārību un vēlmi visu izpētīt. Saimniece teikusi: "Domāju, ka viņš bērnībā bija mazs briesmonis, jo viņš allaž ir kustībā."

Pretēji daudziem kaķiem, kurus ūdens atbaida, Tedijs esot pārsteidzoši pielaidīgs un labprāt atrodoties mitrumā: "Viņam ir ikdienas duša, kas viņam patīk. Ja varētu, viņš ūdenī pavadītu visu dienu."

Par kaķa vecumu liecinot Tedija ādā ievadītais mikročips un pieejamie dokumenti, kas saglabājušies. Nolasot mikročipa informāciju, atklājies, ka runcis dzimis 1991. gada 21. martā, tātad šobrīd kaķis ir 26 ar pusi gadus vecs un varētu pretendēt uz ierakstu Ginesa pasaules rekordu grāmatā. Saimniece teikusi, ka nepieciešamie dokumenti jau tiekot gatavoti iesniegšanai Ginesa rekordu grāmatas pārstāvjiem.

Portālā "Ten Play" ziņots, ka, iespējams, runča Tedija ilgā mūža nodrošināšanā piedalījies arī rozmarīns, kas augot pie mājas. "Viņš katru dienu ēd rozmarīnu no dārza, tāpēc domāju, ka tā ir daļa no noslēpuma," neparasti garo mūžu rakturojusi saimniece. Pārējā kaķa ēdienkartē ietilpstot tuncis brokastīs un ķengura gaļa vakariņās.

Vēstīts, ka kopumā kaķis savā vecumā izskatoties diezgan brašs, lai arī mīluli diemžēl piemeklējis artrīts un parādījusies arī sirma spalva. Taču prieku viņam sagādājot pievērstā uzmanība no kaimiņiem un citiem interesentiem, kas nākot vaigā skatīt, iespējams, vecāko kaķi pasaulē.

Pārrēķinot kaķa mūžu uz cilvēka gadiem, Tedijs šobrīd būtu aptuveni 120 gadus vecs, norādīts "Herald Sun".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!