Foto: Privātais arhīvs
Bieži vien cilvēki savus nākamos mājdzīvniekus izvēlas tieši izskata dēļ, kas ir aizkustinošs un mīlīgs. Taču vairāki saimnieki nav vairījušies uzņemties rūpes par "citādiem" mīluļiem, kuriem ir nepareizs sakodiens, iedzimta anomālija vai pat biedējošs izskats. Ja vēlies gūt apstiprinājumu tam, ka ikviens dzīvnieks ir pelnījis gūt cilvēka uzmanību un mīlestību, ieskaties kādā no pieredzes stāstiem. Vai saimnieku teiktais tevi pārliecina?
Īpatnējais Pikaso kļuvis par vienu no iedvesmojošākajiem suņiem ASV
Šķībs, greizs, nepareizs – tā varētu teikt par suņa Pikaso purniņu. Taču tieši tas atšķīris mīluli no sugasbrāļiem un pievērsis viņam uzmanību, rosinot atzīt Pikaso par vienu no varoņiem un iedvesmojošākajiem suņiem ASV.

Portālā "Register Guard" norādīts, ka pitbulu jauktenītis Pikaso esot divus gadus vecs un ļaužu uzmanību guvis jau 2017. gada sākumā. Tad viņš kopā ar brāli Pablo nogādāts kādā Dienvidkalifornijas patversmē ar mērķi iemidzināt, taču Līsele Vilharde mīluļus nogādājusi uz pašas dibināto dzīvnieku patversmi, kurā plānojusi suņiem atrast jaunas mājas. Abi brāļi bijuši nešķirami, lai arī Pablo izskatījies kā parasts suns, bet Pikaso atšķīris izskats.

"Mother Nature Network" ziņots, ka Vilharde sociālajos tīklos publicējusi fotogrāfijas ar skaistajiem brāļiem, cerot, ka atsauksies kāds gādīgs saimnieks. Taču tā vietā viņa guvusi ievērību no ļaudīm visā pasaulē, kurus pārsteidzis Pikaso izskats. Vilharde norādījusi, ka Pikaso īpaši aizskāris to cilvēku sirdi, kuri paši karojuši un tā rezultātā cietuši un kuru bērni dzimuši atšķirīgi no citiem.

Lasīt vairāk

Aizkustinošs stāsts: patversmē pamet 'nestandarta' pitbulu, bet tas tomēr atrod savu cilvēku

Teksasas štatā ASV kāds pitbulu audzētājs atteicies no diviem šīs šķirnes kucēniem to izskata dēļ. Abi mīluļi dzimuši ar iešķeltām aukslējām, kas viņu izskatu padara pavisam neparastu un neatbilstošu šķirnes standartam. Taču tas nav kavējis Rošeli Stefenu uzņemties rūpes par vienu no kucēniem, pitbulu meitenīti Kvigliju.

Kopā ar brāli Anselu abi mīluļi nonākuši dzīvnieku patversmes "Mac's Mission" aprūpē, tā specializējusies palīdzības sniegšanā suņiem ar īpašām vajadzībām, norādīts "The Dodo". Patversmes dibinātāja un vadītāja Stefena atklājusi, ka lielākā daļa audzētāju no šādiem dabas "brīnumiem" atsakoties, taču veterinārārsti iesakot mīluļus iemidzināt, baidoties, ka šādi dzīvnieki neesot lemti labai un laimīgai dzīvei.

"Mēs ar šādu domāšanu cenšamies cīnīties, jo šie īpašie kucēnu var aizvadīt laimīgu dzīvi, ja vien viņi nonāk gādīgās rokās. Laiks ir īpaši svarīgs faktors, jo suņi var nosmakt, ja tiek nepareizi baroti," par neparasto suņu audzināšanu teikusi Stefena. Lai arī Kviglija mitusi Teksasā, bet Stefena – Misūrī štatā, tas neesot traucējis pitbulam nonākt viņas paspātnē, jo saimniece sapratusi, ka šim sunītim noteikti jāpalīdz.

Lasīt vairāk

Reiz izglābtā Saltija, kas smaida kā cilvēks un klabina zobus

Suņu meitene Saltija, angļu kurtu jeb vējasuņu šķirnes pārstāve, kopā ar gādīgajiem saimniekiem mīt Melburnā, Austrālijā, taču sev paguvusi piesaistīt daudzu citu cilvēku uzmanību - ļaudis satraukusi suņu meitenes zobu klabināšana, vēstī "The Dodo".

Angļu kurti zināmi kā vieni no ātrākajiem suņiem pasaulē. Un arī slaidā Saltija, Lūsijas Persivālas ģimenes mīlule, nav izņēmums. Turklāt šo mīluli no sugasbrāļiem atšķirot īpatnējais smaids un zobu klabināšana, par ko uztraukušies cilvēki, kas sastapuši Saltiju savā ceļā.

Par Saltiju Persivāla rūpes uzņēmusies pirms aptuveni diviem ar pusi gadiem, kad apmeklējusi dzīvnieku glābšanas organizāciju "Gumtree Greys" un ieraudzījusi tolaik piecus gadus veco kurtu. Viņa uzreiz iemīlējusies suņu dāmā un nolēmusi viņu adoptēt. Turklāt mīlule arī palīdzējusi saimniecei un viņas dzīvesbiedram iejusties jaunajā vidē, jo abi bija tikko pārvākušies uz Melburnu. Joprojām ik nedēļu viņi palīdzot dzīvnieku aktīvistiem, kā arī tiekoties ar citu angļu kurtu saimniekiem. Tāpat iegūti draugi, kas dzīvo kaimiņos un kurus piesaistījusi Saltijas aktivitāte un izskats.

Īpaši iecienīta vieta suņu dāmai esot kāda kafejnīca, kur Saltija esot bieži sastopama, sēžam vienā un tajā pašā vietā. Tas viņai sagādājot prieku, teikusi saimniece, skaidrojot, ka teju vienmēr notiekot ierastais scenārijs: suns apsēžas, atņirdz zobus un tos sāk klabināt. Šī uzvedība uztraukusi gan citus kafejnīcas apmeklētājus, gan dzīvnieku draugus, taču Persivāla mierinājusi, ka tas neesot nekas neparasts.

Lasīt vairāk

Šķielējošā Maja – neparasta kaķenīte, kas savaldzinājusi tūkstošiem cilvēku

Maja nav gluži parasta kaķenīte. Patiesībā viņu bijis plānots iemidzināt, taču labi ļaudis atsaucās un uzņēmās par mīluli rūpes. Majas purniņš ir neparasts, to ietekmējot iedzimti faktori, "Bored Panda" norādījuši saimnieki.

Kaķenīte Maja esot aptuveni gadu veca. Taču ikviens, kas aplūkos dzīvnieku fotogrāfijās, sapratīs, ka viņa ir īpaša kaķenīte. Majas izskatu un īpaši purniņu ietekmējot ģenētiski faktori, taču tas tikai piešķir mīlulei īpašu veidolu.

Maja atrasta aiz kāda ķīniešu restorāna Masačūsetsas štatā ASV. Viņa nogādāta patversmē, kur bijis plānots kaķenīti iemidzināt. Iemesls tam esot bijis dzīvnieka neparastais un atbaidošais izskats, kā arī jocīga uzvedība. Tamdēļ patversmes darbinieki nolēmuši, ka Maju tāpat neviens neadoptēšot un ka būtu labāk dzīvnieku iemidzināt.

Taču tad Maju pamanījuši aktīvisti no organizācijas "Odd Cat Sanctuary", kas paņēmuši īpatnējā izskata Maju uz pagaidu mājām un sākuši meklēt pastāvīgus saimniekus. Kad vietnē "Facebook" publicēta Majas fotogrāfija, ilgi neesot bijis jāgaida, kad mīluli ieraudzījuši tagadējie saimnieki.

Lasīt vairāk

Rāda zobus, bet nekož: simpātiskais runcis Volfijs ar īpatnējo sakodienu

2017. gadā trīs pelēcīgi kaķēni atrasti aiz kādas ēkas Kalifornijā, ASV. Teritorijas īpašnieks sazinājies ar dzīvnieku organizācijas "Friends for Life Rescue Network" pārstāvēm, un Žaklīna Santjago, viena no aktīvistēm, devusies palīgā mazajiem draugiem. Viens no viņiem iekarojis tūkstošiem "Instagram" sekotāju uzmanību.

Portālam "Love Meow" Santjago atklājusi, ka sākotnēji ēkā atrasti trīs pelēki kaķēni, taču jau tās pašas dienas vakarā viens no mīluļiem diemžēl miris, kaut arī darīts viss, lai mazulis izdzīvotu. Vēlāk glābēju komanda koncentrējusies uz pārējiem diviem kaķēniem, puisīti Volfiju un meitenīti Foksiju.

Taču arī tad netrūcis grūtību un pārbaudījumu. Volfijam bijis nepietiekams svars, viņš svēris teju uz pusi mazāk nekā viņa māsiņa. Visi kaķēni atrasti nosaluši un izsalkuši, tāpēc ātri vien sastādīts ēšanas plāns, kā arī mīluļi uzmanīti, lai tie visu laiku atrastos siltumā, būtu padzirdīti, attārpoti un atblusoti. Tikai labā pašsajūtā mazuļi varējuši mierīgi pārciest nakti.

Lasīt vairāk

Foto: Bezbailīgais cīnītājs Vilfreds, kura izskats pārsteidz un biedē

Viens no mīluļiem, kura "Instagram" profilam strauji pieaug sekotāju skaits, ir runcis Vilfreds. Iespējams, tam par iemeslu kļuvis kaķa neparastais izskats, īpaši lielās acis un apakšējie zobiņi, kas labi redzami.

Profila aprakstā norādīts, ka Vilfreds, saukts arī par bezbailīgo cīnītāju, ir šinšilas persietis, ko raksturo gaišā spalvas krāsa. Taču ne jau krāsas dēļ, ticams, ļaudis iemīļojuši šo peļu junkuriņu.

"Instagram" profilā saimnieki komentējuši, ka cilvēki viņu mīluli raksturojuši kā "slikti uzzīmētu komiksu" un "visbaisāko, kas redzēts". Taču viens esot skaidrs – Vilfreds neatstājot vienaldzīgu nevienu. Turklāt daudzi pat apšaubījuši to, vai runcis vispār ir īsts, tāpēc saimnieki vairākkārt publicējuši video fragmentu, pierādot sava runča patiesumu.

Ieraugot Vilfredu, ļaudis daloties četrās frontēs, teikuši saimnieki. Lielākoties cilvēki Vilfredu salīdzinot ar kaut ko šausmīgu un baisu, par ko saimnieki paši vien pasmejoties, jo viņiem izteiksmīgais runcis esot pats labākais mājas mīlulis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!