Foto: Privātais arhīvs
Katra mīluļa stāsts ir īpašs, un arī katram saimniekam ir pamatojums, kāpēc viņš nolēmis rūpēties par četrkājaino draugu. Kamēr daļa saimnieku izvēlas un iegādājas šķirnes mājdzīvniekus, citi labprātāk palīdz dzīves "pabērniem" un adoptē kādu kaķi vai suni, kam iepriekš dzīvē nav veicies. Turpinājumā vari iepazīt sešus sirsnīgus stāstus par mīluļu satikšanos ar jaunajiem saimniekiem.

Nav vienas actiņas, bet ir jaunas mājas. Kā īpašais Pirāts nonāca pie Ievas

Foto: Privātais arhīvs

Ievai Švampei Pirāts nav pirmais kaķis, viņa pat domāja, ka ar vienu kaķi mājoklī pietiek. Taču, internetā redzot sludinājumu par īpašo mīluli, viņa saprata, ka šim draugam jādod iespēja dzīvot, un adoptēja Pirātu par spīti tam, ka mīlulim izoperēta viena actiņa.

Jau pirms pieciem gadiem Ieva paņēma kaķīti, kas izglābts no ielas un dzīvojis pagaidu mājās, gaidot savu jauno saimnieku. Un nu pienāca Pirāta kārta. Ieva stāsta: "Pirātu pamanīju "Cat Care Community" feisbuka lapā, kurai sekoju. Lai arī dzīvnieciņu man ir ļoti žēl, katru reizi, redzot šādus ierakstus, esmu domājusi labas domas, lai katrs mīlulis atrastu savu draugu cilvēka veidolā. Taču šoreiz bija savādāk - kā Pirātu ieraudzīju, tā sapratu, ka šis mazais kamoliņš man ir jāglābj un jādod viņam mīlošas mājas." Jaunā saimniece teic, ka nespēj izskaidrot, kāpēc tieši Pirāts viņai iepaticies. "Vienkārši momentā iekrita sirdī un viss," smaida Ieva. Tā kā viņa jau rūpējās par vienu kaķi, Ievai šķita, ka pilsētas dzīvoklī ar vienu kaķi pietiek. "Bet, ieraugot Pirātu, momentā sapratu, ka jādod viņam mīlošas mājas," tā Ieva.

Pirātiņam, kā viņu mīļi sauc jaunā saimniece, Ieva aizbrauca pakaļ pie Jekaterinas, kas tobrīd vadījusi deju nodarbību. Jekaterina deva kaķim pagaidu mājas, paskaidro Ieva. Viņu pārņēma saviļņojošas sajūtas, sastopoties ar savu jauno mājdzīvnieku: "Kad paņēmu viņu rokās, acīs saskrēja laimes asaras."

Lasīt vairāk

Veiksmes stāsts: Šunelis Džeremijs, kas divu nedēļu laikā nonāca pie īstajiem saimniekiem

Foto: Privātais arhīvs

Simonai Sīmanei Džeremijs nav pirmais suns, taču tieši šis mīlulis viņu uzrunāja no sludinājuma portālā "Pukainis.lv". Teju divu nedēļu laikā Džeremijs no suņa sludinājumā kļuva par mājas mīluli.

Simona teic, ka Džeremijs nav viņas pirmais suns. "Var teikt, ka esmu uzaugusi ar suņiem. Mums mājās vienmēr ir bijis vismaz viens suns," teic Džeremija saimniece. Uzņemties rūpes par suņuku viņa nolēma pēc tam, kad bija pazudis cits mīlulis: "Kopš iepriekšējā suņuka pazušanas mājas šķita tukšas gan mums, cilvēkiem, gan mūsu mājdzīvniekiem. Lielais vācu aitu suņu jauktenis skuma bez sava pastaigu kompanjona un pat kaķim pietrūka rotaļu biedra, jo mazais taksis bija ļoti sirsnīgs un draudzīgs ar visiem mājiniekiem."

Tad nu nolemts meklēt portālā sev jaunu mājdzīvnieku, un tas pirms nepilnām divām nedēļām tik tiešām atrasts. "Mums viņš iepatikās no bildēm, jo ļoti atgādināja mūsu iepriekšējo suņuku Tobi," tā Simona. Ilgi nenācās gaidīt, līdz jau notikusi satikšanās ar Džeremiju jeb Džeri. "Mūsu pirmā tikšanās noritēja negaidīti labi," atminas četrkājainā drauga saimniece. "Džeris uzreiz mums iepatikās, un mēs viņam arī. Bija tāda sajūta, ka tas ir mūsu suns, kuram esam vienkārši atnākuši pakaļ, nebija sajūta, ka adoptējam jaunu suni."

Lasīt vairāk

Vangažos atrastā Leksiņa, kurai patīk lēkāt un spēlēties ar suni

Foto: Privātais arhīvs

Veidi, kādos kaķis nonāk pie saviem jaunajiem saimniekiem, mēdz būt dažādi. Viens adoptēts no patversmes, otrs – atrasts uz ielas, bet vēl kādu potenciālais saimnieks noskatījis sociālajos tīklos. Tā noticis arī ar Daci no Kokneses, kura savu mīluli Leksu jeb Leksiņu pamanījusi sludinājumā internetā. Nu kaķenīte lieliski iejutusies jaunajās mājās.

Dace teic, ka kaķi viņas dzīvē bijuši vienmēr, īpaši tad, kad viņa dzīvojusi kopā ar vecākiem. Taču nu par četrkājainajiem draugiem viņa rūpējoties arī pati. Leksiņa kļuvusi par viņas otro mājas kaķi.

"Pirmā kaķenīte Mīcīte nomira septembrī, un mēs sapratām, ka bez kaķa nevaram. Mīcīti maziņu atradām šosejas malā, slimu un izvārgušu. Atkopām un iemīlējām," stāsta Dace. Pēc Mīcītes aiziešanas viņa sākusi meklēt trīskrāsainu kaķenīti internetā publicētajos sludinājumos.

Dace pamanījusi biedrības "Cat Care Community" brīvprātīgās Katjas ziņu par kaķenīti, kas atrasta Vangažu rūpnīcā. "Sapratām, ka tā ir mūsu kaķenīte. Sazvanījāmies un pēc divām dienām braucām uz Rīgu pakaļ."

Lasīt vairāk

No 'bezpajumtniekiem' nav jābaidās. Kā runcis Pirāts ienāca Viktora ģimenē

Foto: Privātais arhīvs

Viktors Kudrjavcevs savu nākamo mīluli dažādās vietās ievēroja divreiz. Par spīti tam, ka runcis Pirāts zaudējis vienu actiņu, tas nav liedzis kaķim iekļauties ģimenē un kļūt par lielisku mājas mīluli.

"Pirātu pamanīju portālā "Pukainis.lv", tajā laikā domāju, ka varētu paņemt kādu kaķīti no patversmes. Vēlāk ieraudzīju viņa fotogrāfiju izstādē tirdzniecības centrā "Domina" un nolēmu, ka ņemšu tieši viņu," par zīmīgajām reizēm, kad pamanīts runcis Pirāts, teic Viktors. Šis gan nav viņa pirmais mājdzīvnieks, jo paša ģimenē dzīvo vēl divi kaķi, turklāt arī pie mammas mīt citi sugasbrāļi.

Jautāts, kā viņš sapratis, ka tieši Pirāts būs jaunais mājdzīvnieks, Viktors atminas: "Man patīk visi kaķi. Gribētos, lai būtu iespēja paņemt visus, bet diemžēl tādas nav. Pirāts man iepatikās, jo likās, ka viņš būs jautrs un rotaļīgs, par to liecināja kaut vai apraksts portālā "Pukainis.lv"." Pēc tam, kad izlemts par labu Pirāta adoptēšanai, pats Viktors nebijis pirmais, kas ticies ar jauno mājas mīluli. "Mana līgava tikās ar viņu pirmā, jo pats tajā laikā biju darbā," skaidro Pirāta saimnieks. "Atnākot no darba, pirāts gulēja uz datorkrēsla un ar lielu ziņkārību ostīja mani. Jau tad sapratu, ka būsim draugi."

Lasīt vairāk

Rīta modinātājs Tomass – mīļš runcis, ko saimnieki noskatīja sludinājumu portālā

Foto: Privātais arhīvs

Viena no katra kaķa laimīgākajām dzīves dienām, ticams, ir tā, kurā viņš nonāk mīlošā ģimenē pie atbildīgiem saimniekiem. Tādu piedzīvojis arī runcis Tomass, ko saimnieki atraduši caur biedrību "Cat Care Community" un portālu "Pukainis.lv", kur vienuviet apkopoti sludinājumi par četrkājainajiem draugiem, kas meklē mājas. Vivita un Raivis, Tomasa jaunie saimnieki, atklāj, kā ievēroja runci un kādas bija mīluļa pirmās dienas jaunajās mājās.

Kā stāsta Vivita, Tomass ir aptuveni divus gadus vecs, skaists runčuks. Saimniece jau ievērojusi, ka Tomass ir ļoti mīļš un draiskulīgs, un labprāt nododas spēlēm ar pelītēm un dažādiem striķīšiem. Savukārt Raivis min, ka kaķim arī ļoti patīk murrāt un līst virsū cilvēkam.

"Kopā ar draugu bijām vienojušies par to, ka vēlamies minci, kas jau ir paaudzies un spēj palikt vienatnē pa dienu. Feisbukā pamanīju "Cat Care Community" lapu un tajā norādi uz "Pukainis.lv", tur arī uzgājām Tomasu. Apraksts bija saistošs un, kad sūtīju draugam iespējamos mājdzīvnieka kandidātus, viņam vislabāk patika tieši Tomass. Tad nu drīz pēc tam sazinājos ar Annu Ritman, lai sarunātu tikšanos, noskaidrotu vairāk par minci," atceras Vivita. Par Tomasa izvēli turpina Raivis: "Kad no kandidātiem izvēlējos Tomasu, man patika divas lietas: tas, kā viņš izskatījās, un ka viņš jau bija pāri kaķēna gadiem, kuros parasti kaķi "izklaidējas" ar tapetēm un citiem sienu dekoriem. Tā kā dzīvojam īrētā dzīvoklī, tas man sākumā sagādāja raizes, bet Tomass mani nav pievīlis."

Lasīt vairāk

Lindas acu skatiens savaldzināja Arinu: stāsts par īpašo satikšanos ar kaķi

Foto: Privātais arhīvs

Biedrības "Cat Care Community" aktīvistu rokās reiz nonāca kaķenīte Linda. Līdzīgi kā citiem mīluļiem, arī šai skaistulei tika meklēts jauns saimnieks, un par to kļuva rīdziniece Arina Fiklisova.

Biedrības pārstāve Anastasija Jahova "MansDraugs" atklāj, ka aktīvisti aptuveni gadu veco kaķenīti atveduši uz Rīgu no Rēzeknes privātpatversmes, kur mīlule mitusi iepriekš. Diemžēl Lindai bijušas slimas actiņas un viņa mocījusies ar vīrusu, kas vēl joprojām neesot līdz galam pārgājis. Taču, par laimi, Linda nu ārstējas jaunās mājās, jo no klīnikas viņu paņēmusi Arina.

"Pirmo reizi rakstu par Lindu ieraudzīju feisbukā," Arina teic par redzēto "Cat Care Community" sludinājumu. "Sirdī iekrita Lindas skumjās actiņas." "Otrā reize bija izšķiroša, kad svētdienas rītā feisbukā atkārtoti ieraudzīju rakstu, kur bija papildināts, ka Linda atrodas veterinārajā klīnikā Ķengaragā divu minūšu braucienā no manām mājām."

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!