Foto: LETA

Pēc 30 uz Dailes skatuves pavadītiem gadiem atlūgumu darba vietā iesniedzis tautā mīlētais aktieris Ģirts Ķesteris, šonedēļ vēsta izdevums "Privātā Dzīve". Lēmums bijis vienpersonisks, un pašam aktierim šī esot pavisam jauna dzīves situācija. Turpmāk viņš būšot "brīvais spēlētājs".

"Es izmantoju valsts doto iespēju un dodos izdienas pensijā," žurnālam skaidro Ķesteris, kuram februārī apritēs 60 gadu, "tā nav vecuma pensija. Apkopojot savu darba stāžu, iespēju doties izdienas pensijā izmanto daudzu profesiju pārstāvji," saka viņš.

Lēmums esot bijis pragmatisks un racionāls, un Ķesteris zina teikt, ka arī Dailes teātra direktors Juris Žagars ir izdienas pensijā.

Šāds statuss pienākas aktieriem, kuru darba stāžs veido 30 nostrādātus gadus. Pensija veido 55% no mēneša vidējās darba samaksas.

Ķesteris spriež, ka viņam nav jābūt "piesaistītam tikai vienai organizācijai", turklāt teātros šobrīd "notiek turbulence" – aktieri maina savas attiecības ar darbavietām, daudzi kļūstot par "frīlanceriem".

Mākslinieks "Privātajai Dzīvei" akcentē, ka aiziešana no Dailes notiek bez jebkādiem konfliktiem, intrigām vai aizvainojumiem. Viņš paliek Dailes teātra ārštatā, taču trīs jaunākajās izrādēs viņa vārda nav. Ķesteris nepiedalīsies arī ikgadējā Ziemassvētku koncertā. Aktiera talantu vēl var redzēt izrādē "Rabarberu vīns".

Pilns raksts lasāms 5. decembra žurnālā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!