Foto: PantherMedia/Scanpix

Attiecības nereti ir kā atvars – mēs tajās iegrimstam tik dziļi, ka aizmirstam rūpēties par sevi un savām vajadzībām. Visa enerģija tiek veltīta partnerim, bērniem, viņu vēlmēm un tam, lai kopīgā dzīvesvieta vienmēr būtu ideālā kārtībā. Portāls mindbodygreen.com sniedz padomus, ko iesākt, lai saglabātu attiecības, bet tajā pašā laikā būtu neatkarīga un prastu atrast laiku arī pašizaugsmei.

Mazi brīži sev pašai

Foto: PantherMedia/Scanpix

Attiecības, kurās visu laiku pavadi apmierinot otra vajadzības un aizmirstot par sevi pašu, ar laiku gan vienai, gan otrai pusei var kļūt smacējošas. Lai tā nenotiktu, izdari sev pakalpojumu un reizi pa reizei pavadi laiku vienatnē – izlasi kādu labu grāmatu, pastaigājies parkā, relaksējies burbuļvannā vai dari jebko citu, kas ļauj veltīt domas tikai sev pašai un atslābināties no ikdienas rūpēm.

Laiks ar draugiem

Foto: PantherMedia/Scanpix

Saikne, ko savas dzīves laikā izveido ar draugiem, ir viena no lielākajām dāvanām, ko dzīve tev var sniegt. Galu galā, vai tieši viņi nebūtu tie cilvēki, pie kuriem tu vērstos, ja attiecības ar otro pusīti neritētu tik gludi, kā gribētos? Atrodi laiku draugiem ne tikai bēdās, bet arī priekos – meiteņu un puišu vakars, piemēram, reizi mēnesī var kļūt par vienu no sastāvdaļām ilgstošām un noturīgām attiecībām.

Īpaši hobiji

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pāri nereti visu dara kopā, taču reizēm ir veselīgi ļauties aktivitātēm arī vienatnē - ja tev patīk kāda nodarbe, tev no tās nav jāatsakās tikai tādēļ, ka otru pusīti tā nesaista. Piemēram, ja tu izbaudi zumbu, bet otra pusīte par to rauc degunu, apmeklē nodarbības viena pati – noteikti nebaidies iesaistīties aktivitātēs, kas palīdz tev justies kā sev pašai un atklāt jaunus horizontus.

Laiks vienatnē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Papildus mazajiem brīvības mirkļiem laiku pa laikam atvēli sev arī lielāku laika sprīdi, ko veltīt tikai un vienīgi sev. Ja nepieciešams, dodies nelielā ceļojumā uz citu pilsētu vai, piemēram, dodies uz kādu pasākumu, kura laikā tavam prātam nebūs laika domāt par ikdienu un otru cilvēku.

Esi godīga

Foto: PantherMedia/Scanpix

Viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem veselīgām un ilgstošām attiecībām ir atklāta komunikācija partneru starpā. Nebaidies savam partnerim godīgi pastāstīt par savām sajūtām un to, ka reizi pa reizei tev ir nepieciešams laiks tikai un vienīgi sev. Tādējādi jūs abi viens otru labāk sapratīsiet un ar laiku tas kļūs par patīkamu attiecību kompromisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!