Foto: PantherMedia/Scanpix
Jo tumšāks ir iedegums, jo gludāka un starojošāka izskatās āda. Tādējādi var paslēpt ne tikai nepatīkamus izsitumus vai rētiņas, bet arī vienu no lielākajiem vasaras sezonas ienaidniekiem – celulītu. Tomēr ne katrai sievietei ir laiks zvilnēt pludmalē, tādēļ izdevums "Woman's Day" piedāvā noderīgus padomus, kā prasmīgi uzklāt paštonējošo līdzekli, iegūstot dabiska iedeguma efektu.

Skrubē

Pirms paštonējošā losjona uzklāšanas ādai jābūt atbrīvotai no atmirušajām šūnām un cietās raga kārtiņas. Lai to izdarītu, izmanto kosmētisko skurbi vai kādu no dabiskajām metodēm – piemēram, ādas norīvēšanu ar kafijas biezumiem. Tādējādi tiks novērsta losjona iesūkšanās sausajos ādas laukumos, veidojot pleķus.

Mitrini

Lai paštonējošais līdzeklis ādā iesūktos labāk, tai jābūt mitrinātai. Šai sakarā speciālisti iesaka pāris stundas pirms paštonējošā krēma uzklāšanas lietot netreknus ķermeņa losjonus, kas ādu mīkstinās, nepadarot to taukainu.

Zini, kur smērēt

Uzklājot iedeguma efektu radošo līdzekli uz ādas, parūpējies, lai tas ādā iesūktos, kā arī tiktu smērēts vienmērīgā kārtā, izvairoties no krēma sastāšanās ādas krunciņās vai grūtāk aizsniedzamās vietās. Tāpat paštonējošo līdzekli nav ieteicams smērēt uz ceļgaliem un elkoņiem.

Nē! raibajiem pirkstiņiem

Nereti pēc paštonējošā losjona uzklāšanas tiek piemirsts nomazgāt rokas, kā arī pirkstu starpas. Tomēr atceries, ka līdzeklis ir gana spēcīgs, lai radītu oranži brūnu plaukstu nokrāsu, pat tad, ja šķiet, ka tas jau ir noslaucīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!