Foto: Shutterstock
Vai nu tos vaksējam, skujam, apgriežam vai vienkārši ignorējam, mūsu "attiecības" ar kaunuma apmatojumu ir visai privātas. Visticamāk, ikvienas sievietes kaunuma matiņu "frizūra" gadu gaitā ir piedzīvojusi dažādu izskatu, mainoties vecumam, attiecību statusam vai vienkārši brīvā laika daudzumam. Kā izrādās, to ietekmē arī valdošās tendences. Saskaņā ar laikrakstā "New York Times" publicētu informāciju, šobrīd aktuāls ir dabisks izskats, populārajai brazīliešu vaksācijai pamazām nogrimstot aizmirstībā, vēstī "Women's Health".

To rosina ne tikai dažādu popzvaigzņu un populāru aktrišu, piemēram, Lady Gagas un Kameronas Diazas piemēri, bet arī modes pasaulē valdošās vēsmas un arvien lielāka sabiedrības uzmanības vēršana uz veselīga un pēc iespējas dabiskāka dzīvesveida piekopšanu.

Tiesa, kaunuma matiņu "sakārtojuma" apspriešana nereti vērtēta arī visai skeptiski – vai tiešām tik privātai lietai kā intīmajām zonām un to izskatam jāpakļaujas modes tendencēm un mūsdienu cilvēka dzīvesveidam? 

Vai izvēlei nebūtu galvenokārt jāatrodas sievietes rokās, kura savu kaunuma apmatojumu galu galā redz visbiežāk, mudina "Women's Health", aicinot sievietes nepakļauties vispārējam sabiedrības un arī vīriešu radītam spiedienam, bet ieklausīties savās sajūtās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!