Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairums sieviešu atsevišķus skaistumkopšanas produktus izvēlas glabāt ledusskapī, uzskatot, ka zemā temperatūra tiem ļaus ilgāk saglabāt savu efektivitāti. To, vai šis paradums ir pamatots un sniedz cerēto rezultātu, skaidro portāla "Woman' s Day" aptaujātie eksperti.

"Kosmētikai ieteicams atrasties istabas temperatūrā. Lūpu krāsas un vaigu sārtumi nav testēti, mērot to sastāva izmaiņas temperatūras svārstību rezultātā. Tādējādi skaistumkopšanas produkti var tikt neatgriezeniski sabojāti.

Vienīgie līdzekļi, kuru glabāšanai ledusskapī ir kāda jēga, ir ķermeņa un sejas, kā arī acu krēmi. Bet to ieteicams darīt vasarās, kad mājoklī ir samērā karsti," teica speciālisti, piebilstot, ka vienīgais efekts šādai skaistumkopšanas produktu uzglabāšanai gan būs tīkami atvēsinošā sajūta, krēmam pieskaroties ādai.

Nereti ledusskapī tiek turētas arī nagu lakas, tomēr tām vēlams atrasties istabas temperatūrā, pretējā gadījumā lakas ātrāk izžūs un zaudēs arī to krāsas intensitāti.

Līdzīgi ir arī ar smaržām, kuras eksperti iesaka sargāt no tiešiem saules stariem un uzglabāt mēreni siltas istabas temperatūrā.

Savukārt dabīgās eļļas, piemēram, olīvu un kokosriekstu, kuras sievietes bieži vien izmanto kā matu un ķermeņa maskas, ledusskapī var turēt, tā pat paildzinot to mūžu, piebilst "Woman's Day" aptaujātie eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!