Foto: Reuters/Scanpix
Aizvadītajā nedēļas nogalē Beverlihilzā norisinājās Holivudas Ārvalstu preses balvas "Zelta globuss" pasniegšanas ceremonija. Sabiedrības uzmanību piesaistījuši ne tikai ceremonijas greznie tērpi, bet arī frizūras un grims. Šai sakarā "Women's Health" piedāvā astoņus skaistuma trikus, kas novēroti "Golden Globe" ceremonijas aizkulisēs.

Gludas sejas ādas noslēpums

Tā kā "Zelta Globusa" ceremonija ilgst vairākas stundas, grima mākslinieki piedzīvojuši īstu pārbaudījumu, rūpējoties par aktrišu sejas ādu. Nemitīgie skūpsti un svīšana radīja sejas spīdēšanu un kosmētikas izsmērēšanos, ko speciālisti likvidēja ar īpašām absorbējošām salvetēm un īpaši augstas noturības pūderi. 

"Nē!" birstošajam pūderim

Kā norāda eksperti, saviesīgos pasākumos krietni efektīvāks ir kompaktais, nevis birstošais pūderis. To ir vieglāk atjaunot, kā arī kompaktais pūderis uz sejas ādas un T-zonas noturas ilgāk.

Ūdensnoturīga kosmētika

Ja vēlies "smokey eyes" grimu, izvēlies ūdensnoturīgu skropstu tušu un laineri, kā arī noklāj plakstiņus ar tonālo krēmu un matējošu pūderi, lai tumšās acu ēnas nenobirtu. Savukārt zem acīm krāsošanās procesā nobirdini birstošo pūderi, ko pēc tam varēsi noslaucīt reizē ar nobirušajām ēnām.

Āda jāsagatavo jau diennakti iepriekš

Mirdzošo izskatu nav iespējams iegūt vienā mirklī. Āda jāsagatavo jau diennakti iepriekš, uzsver grima eksperti. Lai mitrinātu ādu, uzklāj dziļas iedarbības sejas masku dienu pirms pasākuma, bet neveic pīlingu, citādi āda var reaģēt ar negaidītām pūtītēm. Atceries – galvenais ir seju pienācīgi mitrināt! 

Sarkanas lūpas prasa īpašu rūpību

Ja vēlies spilgti sarkana lūpas, vispirms uz tām uzklāj tonālo krēmu, tad pūderi. Pēc tam apvelc kontūru ar nedaudz tumšāka toņa lūpu zīmuli. Tad uzklāj lūpu pomādi, vidusdaļā klājot tumšāku toni. Lai izvairītos no krāsas nokļūšanas uz zobiem, lieko kārtu noņem ar salvetes palīdzību, to aptverot ar lūpām. Pēc tam atjauno toni, viegli uzspiežot ar pomādi lūpām.

Padari acis mirdzošas

Neaizstājams līdzeklis pirms saviesīgiem pasākumiem ir acu pilieni. Tie mitrinās acis, padarot skatienu mirdzošāku, bet acu baltumus – spožākus.

Arī profesionāļi atļaujas improvizēt

"Golden Globe" ceremonijas grima māksliniekiem līdzi bijis ne mazums kosmētikas piederumu, tomēr atsevišķas lietas tomēr piemirsušās. Izejot no situācijas, improvizēts ar visu iespējamo. Piemēram, lūpu krāsa var kalpot arī par teicamu vaigu sārtumu. Nebaidies kombinēt produktus un to pielietošanas veidus!

Gludiem matiem

Nereti virs matiem izveidojas pūciņa. Lai to nogludinātu, izmanto nevis matu vasku, kas tos padarīs smagus, bet uzpūt uz pirkstu galiem laku, ar plaukstu noglāstot matus visā garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!