Foto: Reuters/Scanpix

Mēs mēdzām slēpt savus saules dāvātos vasaras raibumus, taču tagad, pateicoties dažādām slavenībām, piemēram, Holivudas aktrisei Emmai Stounai, tie atgriežusies modē un ir viens no rudens sezonas "must have" skaistumkopšanā. Lai uzzinātu par jauno modes tendenci un iemācītos to pielietot, ieskaties The Guardian sagatavotajā informācijā.

Vēsturiski mūsu attiecības ar vasarraibumiem ir bijušas nepastāvīgas. Balstoties uz modes žurnāla "Vogue" sniegtās informācijas, vēl 100 gadus atpakaļ modes trends bija sievietes ar bālu, saules neskartu ādu, kas nozīmē, ka tolaik populārs nebija ne iedegums, ne vasarraibumi. Laika gaitā, dekādi pēc dekādes, mūsu attiecības ar sauli un dabīgo skaistumu ir mainījušās. Mēs esam aizkrāsojušas saules dotos brūnumiņus gluži tāpat kā ādas defektus, taču šobrīd situācija ir kardināli mainījusies, jo tas, kas agrāk bija nepieņemami, nu ir kļuvis par iekārojamāko vēlmi, lai izskatītos jauneklīgi, svaigi un stilīgi.

Tagad, kad skaistuma industrija ir sajūsminājusies par saules bučiņām, vairākas visā pasaules pazīstamas kosmētikas kompānijas ir radījušas vasarraibumu zīmuli, kurš domāts tām sievietēm, kuras saules nav aplaimojusi ar savu skaistuma zīmogu. Tā kā vasarraibumi mēdz būt dažādas intensitātes un lieluma, zīmuļi ir veidoti tā, lai uz tavas sejas izveidotu dabīgus, neregulāras formas vasarraibumus.

Šajā rudenī vasarraibumi ir viena no nozīmīgākajām modes tendencēm – daudzās modes skatēs modeles uz mēles parādās ar mākslīgiem raibumiem uz sejas, tāpat par tiem atzinīgi izsakās neskaitāmi stilisti, atzīstot, ka ikviena no mums var atļauties uz sejas uzklāt kaut dažus raibumiņus, lai izskatītos dabīgi un svaigi - kā bez meikapa.

Uzklāj vasarraibumus atbilstoši savas sejas formai:

Apaļas formas sejai

Izkaisi vasarraibumus vietā, kur tos dabīgā ceļā varētu būt radījusi saule – sāc ar deguna vidu, bet pēc tam tikpat blīvi turpini tos uzklāt arī uz deguna sāniem un vaigiem. Dažus vasarraibumus uzzīmē apkārt apakšlūpai un uz pieres.

Tainstūra sejas formai

Koncentrē vasarraibumus apkārt deguna viducītim un brīvi tos izvieto ap vaigiem tā, lai tie izskatītos virzīti uz matu līnijas un pieres pusi.

Sirds formas sejai

Ja tev ir sirds formas seja, ar vasarraibumiem nevajag aizrauties – nedaudz, ar viegliem pieskārieniem uzklāj tos uz degungala, kā arī uz vaigiem, lai iegūtu dabīgu, bet nepārspīlētu izskatu.

Ovālai sejas formai

Ja tev ir klasiska ovāla seja, blīvi sazīmē vasarraibumus apkārt deguna viducītim, zem acīm, kā arī nelielā daudzumā tos izsēj apkārt vaigu kauliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!