Foto: Panther Media
Dekoratīvās kosmētikas lietošana lielākajā daļā gadījumu izceļ sievietes dabīgo skaistumu, tomēr ir reizes, kad notiek pretējais. Portāls harpersbazaar.com apkopojis biežākās sieviešu grima kļūdas, kuru dēļ izskatāmies vizuāli vecākas, dodot arī padomus, kā no tām izvairīties.

Tumša lūpu krāsa

Daudzas sievietes lieto smagnējas, tumšas lūpu krāsas, kurām ir zila nokrāsa. Šādi toņi lūpas padara vizuāli mazas un liek tev izskatīties aukstai. Izmanto krāsas, taču pirms tam pārliecinies, vai tās izceļ tavu jaunību un ir atbilstošā tonī.

Birstošais pūderis

Ar birstošo pūderi esi ļoti uzmanīga, jo pārāk liela tā kārta var novecināt ādu un likt tev izskatīties neveselīgai. Tā vietā labāk izmanto viegli birstošu vai caurspīdīgu pūderi, ko uz sejas klāj ar pūderotu, nevis sūklīti, lai tas uzklātos vienmērīgi.

Spīdīga āda

Mirdzošs vaigu sārtums mēdz iegulties krokās un izgaismot arī visas citas ādas nepilnības. Lai izskatītos dabiski mirdzoša, dzer daudz ūdens un dekoratīvās kosmētikas uzklāšanu noslēdz ar sejas atsvaidzinātāja vai ūdens uzsmidzināšanu uz ādas. 


Skarbas uzacis

Pārāk tumšas vai biezas uzacis ir traucējošas un novērš uzmanību, tāpēc uzacu krāsošanai vienmēr izmanto zīmuli, kas ir par vienu toni gaišāks nekā uzacu dabīgā krāsa. Atceries - uzacīm ir jāierāmē acis un jāveido to struktūra, nevis jānovērš uzmanība.

Mirdzošas acis

Spīdīgas acu ēnas tev var likt izskatīties krietni vecākai par saviem gadiem, jo tās nosēžas plakstiņu krokās un samazinas acs kontūru. Tā vietā labāk lieto matētas acu ēnas, lai acīm radītu formu un uz plakstiņa neizveidotos locījuma vieta.

Ja tomēr ir vēlme lietot mirdzošas acu ēnas, uz acīm klāj tās ar mēru – mazliet uzliec ēnas acs centrā un nedaudz - tās iekšējā stūrī.

Nekārtīgs grims

Ļoti daudzas sievietes dienas laikā neatjauno savu meikapu un rezultātā nereti skropstu tušas izdalījumi vai acs laineris nosēžas plakstiņu krokās. Ieliec somā vates kociņus un dienas laikā izplūdušās vietas notīri – tā tu izskatīsies svaigāka un jaunāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!