Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja gadiem ilgi esi matus balinājusi vai krāsojusi un nu vēlies atgūt savu dabisko matu krāsu, tomēr šaubies, vai tas var izdoties, neiegūstot nolaidīgu un nepievilcīgu koptēlu, neuztraucies! Neraugoties uz faktu, ka tikko ataugušas saknes izskatās ne pārāk labi, ar nelielu pacietību un pāris noderīgiem trikiem, ko apkopojis "Cosmopolitan", to ir iespējams paveikt.

Tehnika

Lai dabisko matu krāsu ataudzētu pakāpeniski, novēršot krāsu kontrastu, saknēm ataugot, nākamajā friziera apmeklējuma reizē parūpējies, lai mati tiktu iekrāsoti par toni tumšāki, īpaši, pie saknēm.

Krāsa

Tonējot matus, izvēlies maigākas koncentrācijas produktu, kā arī dod priekšroku siltajiem toņiem. Ļauj frizierim iekrāsot matus šķipsnās, variējot ar to, cik gaišas tās atstāt. Tas matiem piešķirs dabiskas ēnas, novēršot arī uzmanību no saknēm.

Apmeklē frizieri

Nekādā gadījumā necenties matus tonēt mājās pati! Ja nepieciešams, dodies pie friziera vairākas reizes, līdz matu krāsa šķipsnās kļūst maksimāli līdzīga tavam dabiskajam tonim.

Matu griezums

Izvēlies griezumu, kas izceļ šķipsnas un šķiet kustīgs. Pakāpeniski nogriezti mati arī šķitīs biezāki, un tajos veidosies vairāk krāsu saspēļu, novēršot uzmanību no saknēm.

Grims

Mainoties matu krāsai, maini arī savu grimu. Izvēlies siltos toņus, piemēram, koraļļu, kā arī lieto bronzeri, tā atdzīvinot seju. Dabisku pietvīkumu, kas piestāv visu matu toņu īpašniecēm, rada ogu un rožu toņi.

Neaizmirsti par uzacīm

Ja tās kļuvušas par tumšu, izvēlies gaišāku to krāsošanas līdzekli, tā atverot seju. Bet, ja tās ir par gaišu un it kā "pazūd", nebaidies uzacis ieēnot nedaudz tumšākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!