Foto: Vida Press
Nav būtiski, cik ļoti labi tu zini savu ķermeni, pastāv iespēja, ka kāds par to zina daudz vairāk. Piemēram, ņujorkietis, sertificēts plastiskais ķirurgs Metjū Šulmens, pilnīgi noteikti. Lūk, viņa dupšu iedalījums un ieteikumi, kādu veļa piestāvētu vislabāk.

Savā karjeras laikā Šulmens izpētījis un izanalizējis 50 tūkstošus dupšu 35 valstīs un teju katrā ASV štatā. Uzlabojumus tām veicis vairāk kā diviem tūkstošiem, vēsta "Cosmopolitan.com". Pieredzējušais ķirurgs apgalvo, ka pēcpušu formu var noteikt pēc iegurņa un gūžas kaulu novietojuma, tauku sadalījuma, sēžas muskuļu izmēra un citiem niekiem. Tas, kas izriet no visiem šiem faktoriem, ieņem katrs savu formu un var tikt iedalīts piecās kategorijās.

Gluži tāpat, kā katrai sejas formai ieteicams būtu veidot konkrēta izliekuma uzacis vai katrai figūrai vēlams iegādāties noteiktu peldkostīmu, arī ir dažādas biksītes, kas ieteicamas noteiktai pēcpuses formai.

Kvadrātveida

Atsaucoties uz Šulmena skaidrojumu, ja līnija starp tava gūžas kaula un augšstilba ārējo malu ir perpendikulāra zemei – apsveicam, tev ir kvadrātveida pēcpuse.

Ja pārāk iespīlētās biksītes var neizskatīties sevišķi glaimojoši, tikmēr šortiņi un stringbiksītes var izskatīties kārdinoši. Tāpat labāk izvairies no apakšbiksēm, kurām ap malām ir izteiktas un biezākas apdares – tā vēl vairāk izceļot aprises.

V formas

Ja līnija no gurniem uz gūžu lēnām sašaurinās, tad no mugurpuses vērojamas V formas pēcpuse. Kā stāsta Šulmens, šāda pēcpuse visbiežāk ir dāmām ar platiem pleciem un, kā saprotams, šauriem gurniem.

Šādām pēcpušu īpašniecēm glīti izskatīsies neskaitāmie šortiņu paveidi un biksītes ar šaurām sānu maliņām, tomēr ieteicams neizvēlēties apakšbikses ar pārāk dziļiem izgriezumiem kājām paredzētajās vietās un dupšu vaigu pārmērīgu izrādīšanu. V formas sēžamvietām ir tendence pēcpusei izskatīties nedaudz "bēdīgākai" jeb nedaudz nošļukušākai, tāpēc vīlītēm vēlams jābūt tieši zem vaidizņiem, lai vizuāli nedaudz paceltu tos augstāk.
Foto: Shutterstock

Apaļā sēžas forma teju pieprasa, lai pēcpuse tiktu nosegta pilnībā, jo citādi apakšbikses neturēsies uz dibena vaigiem un būs visai nepatīkama sajūta. Protams, var izvēlēties arī pretējo variantu – stringbiksītes, kas nenosegs neko.

Apgāztā sirsniņforma

Šai pēcpusei raksturīgas vairāk sievišķīgo mīkstumu gurnu lejasdaļā.

Ražena pēcpuse un gurnu lejasdaļa paredz to, ka sevišķi labi neizskatīsies apakšbikses ar lieliem izgriezumiem. Izvēlies daudzos šortiņu veidus vai bikini veida apakšbikses ar ne sevišķi lieliem izgriezumiem. Ja satraucies, ka dupsis var izskatīties nedaudz sašļucis, pārliecinies, ka apakšveļas vīle ir tieši zem vaidziņa, tā vizuāli nedaudz paceltu vaidziņus, padarot to formīgākus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!